memyselfaj.webblogg.se

Sol och 15 grader :)

Lagom till cruisingen tittade den fram... Ja solen alltså. ;) Har varit hos Håkan och Marie och ätit god lunch och träffat Håkans dotter för första gången. Hon vågade sig i poolen trots att termometern inte visade mer än18 grader. Brr. Dessutom regnade det då också. Så här sitter vi nu, alla 4. Allt medan bilarna sakta rullar förbi. ;), vissa av dem är sjukt fina. :)

Regn och 12 grader

Är på väg till Håkan.och Marie i deras fina stuga i Rättvik. Regnet öser ner. ;( Har sovit gott, men mår sådär. Huvudet värker och jag känner mig yr. Ska kontakta vårdcentralen när jag kommer hem, så de får undersöka mig. Det här är inte normalt.

Rättvik

Finbilar och mycket folk. :)

Sifferbo stugby

Framme. :)

På väg

Har precis passerat Ludvika. Tog en kaffe och glass på McDonalds där. Lyssnar på nedladdade Sommarprogram. Idag har vi lyssnat på Mia Skäringer och Jan Scherman. Intressant. Går ju enkelt att ladda ner till iphonen och lyssna i bilradion. Utmärkt alternativ till all skvalmusik. :)
Nu är vi plötsligt i Borlänge. Bara några mil kvar till stugan vi hyrt. Får se vad vi hittar på sen. Väntar kanske med att "våldgästa" Håkan och Marie till i morgon. Inget bestämt. 
Vädret är topp. Sol och 23 grader. :) Kan nog bli några fina dagar här om det håller i sig
Kramar

Yr och huvudvärk

Vet inte vad det är med mig. Har känt mig yr och haft huvudvärk några dagar nu. Jättejobbigt. Känns som om jag kämpar i motvind ett tag nu. Och så andningen ovanpå det. Man blir ju lite orolig. 
Nu sitter vi här framför tvn maken och jag. Final i simning snart. Hoppas på svensk medalj. Har precis haft hela familjen och svärmor här på middag. Grillad kyckling, hemmagjord tzatziki och potatisklyftor. Till efterrätt jordgubbar och "mat-Tinas" hemgjorda glass (grädde, kondenserad mjölk och lemoncurd). Sjukt gott. Prova gärna. :)
Och i morgon bitti åker vi till Dalarna. Ska verkligen bli mysigt. :)
Kram

Shopping

Nu ska vi åka till Marieberg och shoppa. Behöver hårfärg, nagellack och kanske nåt smink. Måste på Apoteket också. Sen blir det middag här hemma. Får se vilka som kan komma. 
Annars är det en dag då både disk- och tvättmaskinen går. Får nog köra tvättmaskinen några gånger till innan kvällen. 
Igår kväll åskade det ordentligt runt oss och spöregnade. Men värmen rådde den inte på. Fortfarande kvalmig värme alltså. 
 
Kramar

Regnskurar

Jädrar vilka regnskurar som drog in över stan idag. Klarade oss precis. ;) Satt på svärmors balkong och hörde när det drog igång. Kan inte klaga för det rensade luften lite. Inte lika kvalmigt längre. 
Annars har vi inte gjort så mycket. Jag har plockat lite med blommorna på altan, vilka för övrigt inte ser så fina ut längre. I morgon vill jag åka till Marieberg. Behöver köpa hårfärg. Utväxten är inte snygg. ;) Vill försöka hinna färga innan vi åker till Dalarna på måndag. 
Får se när sonen dyker upp i natt. Antagligen har de hittat dit, för telefonen har varit tyst   Ingen har ringt och frågat om vägen. ;)
Kram

Lördag

Sonen drog iväg mot Linköping för en stund sen. Måste vara en häftig känsla att för första gången dra iväg på en längre tur med kompisarna. :) Att inte behöva be om skjuts utan istället ta mammas och pappas bil och dra iväg själv. :)
Även denna dag ser ut att kunna bli varm även om inte solen skiner på oss. Det är inte helt igenmulet.
Nu har vi bokat stuga i Dalarna. Förutom cruisingen ska vi träffa Håkan och Marie. Ska bli riktigt roligt. 
Idag har vi bjudit in oss på fika hos svärmor. ;) Blir väl en promenad dit på eftermiddagen
Igår kväll kom äldsta dottern förbi med sina kompisar. De hade varit ute och shoppat kläder till ett bröllop. Nu behövdes bara en slips som matchade färgerna i klänningen. Dottern undrade om pappa kunde tänka sig att låna ut nån. De kom och tittade ut några som skulle matcha kompisens fina klänning. :)
Kram
 
 

Segt, sååå segt

Har försökt hålla mig vaken sedan invigningen av OS började för 1,5 timme sen. Men nu börjar det bli för jäkla segt... zzzz. Bäst hittills var nog Mr Bean. ;) Nu har 25 länder tågat in. Bara 100 kvar... Och drygt det. Vissa länder visste jag inte ens att de finns. ;) Men det ska bli både kul och spännande när tävlingarna drar igång. 
Vad händer i helgen då? Det kan man ju undra. Har lånat ut bilen till sonen i morgon. Nåt spelconvent i Linköping som de ska på. Har ingen aning om det handlar om data- eller tv-spel. ;)
Snart dags att sova. 
Kramar

Söt, sötare, sötast

Idag var vi och tittade på 6 veckor gamla kattungar. Sååå söööta. :) Men kompisarna Max och Harry är sååå söööta de också. ;)

20 grader innan kl. 10...

Har precis ätit frukost. Såg då att termometern visade på 20,4 grader i skuggan. Pust. Samma termometer visade att vi har 26 grader inomhus. Det är inte mänskligt. ;)
Maken är ute med Harry. Sen är det Ica Maxi som gäller. Skönt att klara av det innan det blir för mycket folk. Det är ju trots allt fredag. Tre veckor av semestern har gått. Sjukt vad det rullar på. 
Jag är fortfarande inte bra i luftrören. Hostar och rosslar fortfarande även om det inte på långa vägar är lika illa som förut. Men det påverkar andningen tillräckligt för att göra det tungt. Men jag väntar på tid för skiktröntgen av lungorna. Suck. 
Får se vad dagen har för överraskningar åt oss. ;)
Kramar

Flämtar i värmen

Max flämtar i värmen.

Glass i stadsparken

Det blev en promenad till Stadsparken idag. Där köpte vi varsin glass och kaffe och satt ner en bra stund och bara njöt av den fina parken. På vägen hem gjorde vi ett stopp på Ica. 
När vi kom in i porten gick Harry igång. Han sträckte på halsen och sniffade iluften och på golvet. Svansen gick i 180  ;) Svaret fick vi när vi kom upp. Äldsta dottern hade kommit i sällskap med en lånehund som hon ska vara hundvakt åt. Hundarna känner varandra och började leka direkt. :)
Nu ska vi äta fläskkotlett och blomkålsgratäng ute på altan. Solen är på väg in bakom det stora höghuset mittemot, så nu är det skön skugga där ute. :)
Kramar

Värmen håller i sig

Funderar på vad vi ska göra resten av semestern. Hade tänkt oss en tripp till västkusten, men det verkar vara högtryck där i dubbel bemärkelse. Finns helt enkelt inga hotell. Får nog bli några dagar i Dalarna nästa vecka istället, Classic Car week i Rättvik med cruising på tisdag. :) Mycket bilar har det blivit nu ett tag. ;)
Solen och värmen håller i sig. Fläktarna står och snurrar överallt och gör sitt för att jag ska må bra. ;) Mina svettningar är inte av denna världen. Måste ha med åldern att göra. Mensen försvannn ju med cellgifterna för några år sen, men det är ju inte allt. 
Kram

Ny fin soffa

Nu är den på plats, mammas nya fina soffa. Härligt. Hon hade glömt hur den ser ut, men när hon såg den blev hon glad. Blir skönt att sova i den i stället för "tältsängen". Mm.. Hela rummet doftar nya möbler. Nu blir det fika. Ska titta på reprisen av Allsången. Släkten var tydligen linslusar där igår. ;)

Kramar

Minns sitt söder

Lilla mamsen hade knappt tid att stanna för röd gubbe när hon gick och mindes sitt söder igår. Än mindre hade hon tid att stanna för fotografering. :)

Diggar till Ledin

Mamma och jag sitter och diggar medan Ledin håller hov på bästa sändningstid. Det riktigt rycker i hennes dansfötter. :) Maken och äldsta dottern verkar inte så värst intresserade av tvn. De skojbusar och verkar vilja suga det sista ur mammas gamla soffa. ;) Ja herre gud... 
Har varit inne på Götgatsbacken och käkat. Sen gick mamma och jag en bit längs Götgatan och som hon levde upp. :)
Nu är det snart dags att sova. Dottern och maken sover på hotell för här får de inte plats. Dottern måste dessutom ta bussen hem i morgon förmiddag eftersom hon ska jobba på kvällen. 
Kram

Svettningar

Någon mer än jag som tycker att det är varmt? Jag avlider lite. Vet inte om det är värmen eller åldern jag ska skylla på. ;)
Är i alla fall hos mamma. Har fikat, handlat och varit på Apoteket. Snart drar vi iväg in till stan och käkar. Tycker det är dags för mamma att äta på restaurang. :) Åker kanske en sväng runt stan så mamma får se hur det förändrats sen hon var liten. Hon brukar tycka det är kul. Hon minns exakt var hon bott och gått i skolan och det är minsann inte bara ett ställe... ;)
Nu sitter vi och slappar och läser skvallertidningar. Mamma har skrapat lotter. Hon bad till han där uppe om vinst och han hörde hennes bön. Inga större vinster, men hon blev glad. :)
Nu ska jag ta en ny omgång värktabletter. Kroppen gör ont. Inget vidare. Snälla, låt mig få vara fri från värken. Bara en dag... 
Kram

Kväll

Har ätit gott och njuter kväll. Har sett lite av "Lotta på Liseberg", men fann ingen behållning. Visst, de är glada, men jag behöver nåt mer för att stanna över långa och tråkiga reklamavbrott. Så vi bytte kanal. Kom att tänka på en rolig grej när jag såg Svante Thuresson. Redan när jag var liten var han en kändis och mamma tyckte om honom. Vet inte vad det var för skiva, men en dag gick mamma in i skivaffären och frågade efter musik med Ture Svantesson.... Hon tyckte det var väldigt genant att hon vänt på namnet. :) Om det blev en skiva kommer jag inte ihåg. ;)
I morgon bär det av till Stockholm och mamma. Blir kvar några dagar. På onsdag får hon äntligen hem sin nya soffa. Hon har velat köpa en i många år. Klart hon ska ha en skön soffa, så hon sitter bra när hon tittar på tv. Nu ska den gamla och dåliga hamna där den hör hemma - på soptippen. Sen har hon lite annat att se fram mot i slutet av veckan. :) 
Ny dag i morgon. 
Kram

Städdag

Passar på att städa idag. Det blåser "halv storm" ute, så då känns det bra att göra lite måsten. Städning är ett måste, inget roligt sådant dock. Tog fart och städade sonens rum idag också. Hans rum, hans ansvar, men tyckte att nu när han jobbar kan vi ju göra fint åt honom. :)
Som sagt, det blåser ordentligt idag. Blommorna på altanen blåser omkull och grenar lossnar. Vi brukar få hämta vattenkannan och Harrys leksaker allt som oftast när de blåst över till grannen. ;)
Idag kommer svärmor hit. Då ska hon få smaka makens goda bullar. Ska försöka grilla ikväll också, men risken finns att maten blåser bort. ;)
Kramar

Glassutflykt till Nora

Makens idé att vi skulle åka till Nora och äta glass föll väl ut. Alltid lika gott. :)

Ett år har gått

Ett år efter Utøya. Ondskan får inte segra.

Cruising i lilla Askersund

Det var mycket folk ute på gatorna igår kväll och flera hundra bilar som körde runt stan, den ena finare än den andra. :) Kram

Grillat igen

Känns som om vi ätit grillat varje dag ett tag, men det är ju inte riktigt sant. Varannan dag kanske? Men det är ju så rackarns gott och så har jag ju en make som är riktig grillmästare. :)

Ser ut att kunna bli en fin kväll i Askersund med tanke på solen och värmen vi fått njuta av idag. Ser ut att hålla i sig.

Var ute och gick på stan ett par timmar förut. Kul att bara sitta ner och se folkvimlet på Stortorget. En sån här dag hörs alla möjliga språk där. Hoppas turisterna också tycker om vår stad.

Kram

Solen fortsätter lysa över oss. :)

Läser och hör överallt hur människor drabbas av regnet. Då har de inte varit där vi är, för vi har inte använt paraplyet en enda gång. Visst, det var lite regnigt nere i Tyskland och på vägen upp genom Sverige, men sen - ingenting... Inte ens igår när Telia gick ut med varningar på sms. Så jag kan inte sälla mig till er som klagar över den svenska sommaren. ;)
Annars då? Planer för dagen? Inte direkt. Äldsta dottern ska gå och fixa naglarna. Hon tyckte jag skulle följa med och göra pedikyr. Vi får väl se. Sen blir det väl Askersund och cruising där ikväll. 
Har i alla fall sovit bättre i natt. Hostan känns bättre. Kortisonet har kanske gjort verkan i alla fall? Viktigast att jag känner mig bättre. 
Nu frukost och sen drar vi igång dagen. 
Kramar

Kvällsdopp

Så har han fått ta sig ett kvällsdopp vår lilla Harry och som vanligt njöt han i fulla drag. :) Var på ett ställe utanför stan, ett nedlagt sandtag, där det sluttar brant ner mot vattnet. Det var bara dottern som som orkade följa med honom ner till vattnet. Eller... Det handlade väl mer om att orka ta sig upp igen... ;) På vägen dit hade det regnat, men vi har inte fått något över oss på hela kvällen.

Trodde vi skulle få riktigt skitväder för idag fick jag för första gången ett sms från Telia där de varnade för åska i vårt område och hur man ska göra för att säkra elektroniken i hemmet.

Måste också berätta att både bullarna och pajen smakade utsökt. Nu blir maken nöjd när jag berömmer honom. ;) Trodde vi skulle få fikabesök av svärmor, men hon var upptagen på annat håll.

Har gått 40 minuter på löpbandet idag. Gick över förväntan. Inga problem med andningen av det och det ger mig förhoppningar att det bara kan bli bättre. :)

Kramar

Gottgott :)

När bullarna jäste fixade han lätt ihop en jordgubbspaj också. :)

Bullbak

Kunde bara le när maken drog igång med bullbak nu på morgonen. Tusen frågor. ;) Han är för söt. Vi har ju ingen maskin att göra degen i, så det blir att knåda med det man har. Min högerarm orkar inte med det längre, så det blir inte mycket till bullbak för min del. Ska bli gott att smaka av bullarna i eftermiddag. :)
Vädret är underbart. Sol från nästan klarblå himmel och varmt. 
Har precis pratat med mamma. Hon lät pigg och glad. Är så glad över alla grannar hon stannar till och pratar med. Snart dags att ta hit henne igen. Men först ska jag dit någon dag nästa vecka och hjälpa henne lite. :)
Nu ska jag ringa svärmor och höra om hon vill komma och provsmaka bullarna i eftermiddag. 
Kram

Gofika i Norberg

Vad hände med förra inlägget?

 Satt i skogen utanför Skinnskatteberg och skrev förra inlägget. Men det blev bara en rubrik. Konstigt. Vi satt i alla fall i en skogsglänta och njöt i solen. Rallybilarna dröjde. Hade hänt en olycka vid målgång på en tidigare sträcka. Det försenade allt med en timme. Men det gick ingen nöd på oss där i solskenet... :)
På vägen upp var vi till Elsa Anderssons konditori i Norberg. Vilket fikabröd... :) Supergott. Har du inte varit där, så måste du åka dit. Det ordnas bussresor dit till och med. 
Men nu är vi hungriga. Tur att vi är hemma snart då. ;)
Kramar

Torsdag

Vart tar veckorna vägen? Snart en vecka sen vi kom hem från Tyskland. Stört. Idag drar maken och jag iväg över dagen för att titta på nån sträcka av midnattsolsrallyt. Mysigt. :) Har man en bilnörd till man så har man... ;)
Mitt rosslande håller i sig. Den största effekten som kortisontabletterna gett mig är rodnad och hetta. Kanske har den gjort lite nytta i bröstet också även om jag rosslar och hostar en del fortfarande. :) 
Dags att ta tag i dagen medan det fortfarande är hyfsat bra väder. Inget regn i alla fall. :)
Kramar

Trött - inte pigg

Läkaren sa att jag skulle bli pigg av kortisontabletterna, men inte jag inte... Blir så jäklarns trött av allt hostande. Har inte blivit ett dugg bättre av tabletterna. Det sliter på både kropp och psyke. När ska det nån gång ta slut? 
Har i alla fall varit ute och plockat jordgubbar. Ja, jag tog ju hand om Harry medan de andra plockade. Och sylten är kokad och är upphälld i burkar. Mums. Tur jag har människor omkring mig när jag själv inte orkar.  Love. :)
Hur som helst så talade jag med en sköterska på kirurgisa kliniken idag om en magoperation. Vill så gärna göra en sån, för jag orkar inte hålla på och jo-jobanta  längre. Det har ju gått jättebra för både maken och dottern efter deras operationer. Hoppas bara jag får göra den med tanke på mina tidigare ingrepp. Hur som helst så sa sköterskan att jag ska få träffa en läkare i augusti/september. 
Ikväll blir det hemgjord pizza. Mellandottern bjöd hit sig själv och sambon när hon hörde det, men det kom tydligen en liten kattunge emellan. :) Får bli en annan gång istället gumman. ;)
Kramar

Ny dag

Idag står jordgubbsplockning på programmet. Tänkte göra sylt. Får se hur mycket jag mäktar med. Kan tänka mig att gå dubbelvikt inte gynnar min hosta direkt. Men vi får se. Maken och äldsta dottern får väl plocka desto mer  ;)

Natten har varit hyfsad. Har bara vaknat några gånger, dels av hostan och dels av ljudet som kommer från luftrören. Jobbigt.

Vädret är skapligt. 16 grader och sol/molnigt. Det regnar ju i alla fall inte... ;) Dags att skramla igång. Snart dags för jordgubbslandet.

Kram

Den finaste

Harry fick en fin stund idag med vattenlek och en mysstund i skuggan under trädet. Gud vad jag älskar den hunden. :)

Fortare än fortast

Hur gick det till? I mitt förra inlägg skrev jag att svaret skulle dröja en vecka, men nån där uppe måste ha hört min bön. För 20 minuter sen ringde läkaren på vårdcentralen. Jag blev tyst och bara väntade på det värsta, men det var ingen vätska i lungorna. Ej heller några nya metastaser. Det såg ut som vid den senaste röntgen, för ca ett år sedan. Då kan jag ju släppa den oron i alla fall. 
Läkaren hade ringt kardiologen på sjukhuset. Han hade velat tala med läkaren som utförde min ablation i januari i år. Men det var semestertider, så han pratade med hans kollega. Tydligen kan det bli problem/komplikationer efter en ablation. Det kan ha skadats och stasa och förändrat tillflödet. Jag är inte sjukvårdskunnig och kan inte förklara  bättre än så, men jag kan förstå innebörden. 
I alla fall, så ville kardiologen ta tag i det här och se till att jag får genomgå en skiktröntgen som visar över ett område som berör ablationen. Fan om det visar sig att det blivit komplikationer efter den, men jag kunde ju inte fortsätta mitt liv med ett hjärta som rusade var och varannan dag oberoende av vad jag gjorde. 
Nu är det som det är och det är bara att köpa läget. Trist. Men jag lever här och nu och tar saker och ting i den ordning de kommer. Kan inte förstå, men mitt i allt det här så känner jag mig lugn. Kan nån förklara det?
Solen skiner i alla fall och det är varmt. I Stockholm hade de åska och hagel för nån timme sen. Bara att glädja sig åt det fina vädret alltså. :)
Kram
Taggar: Ablation, Vårdcentralen;

Svaret dröjer

Har varit på sjukhuset nu. Men svaret dröjer upp till en vecka. Vad är det som ska ta sån tid? Sköterskan frågade om jag hade fått feber. Vadå, såg du nåt på bilden, frågade jag. Då gick han in och kollade datorn igen, kom tillbaka och sa att jag hade ju sökt för rosslande luftrör. De får ju inte säga nåt, men varför då ställa frågor som gör mig orolig? Nu är det bara att vänta tills läkaren fått svaren. Då skulle han ringa mig. Andas Inger, andas. Oroa dig inte för något du inte vet nåt om. Jag vet att jag är stark och har klarat värre saker än det här.
Dagen började i solsken, men nu har vi både regn och åska. Sitter ute i dotterns svärföräldrars uterum. Svärföräldrarna är inte hemma utan dottern och sambon njuter av att bo i hus några dagar. Regnet smattrar mot taket. Påminner mig om när vi hade husvagn. Det blev blött, men mysigt att sitta inne och höra regnet. Så det är inte bara negativt med regn. ;)
Snart serveras det nygjord kladdkaka och kaffe. :)
Mitt emot mig har maken fällt ner ryggstödet och tar en middagsslummer och på golvet ligger Harry och sover. Vilket gäng. ;)
Ha det gott där ute och tack för ert stöd. 
Kramar
Taggar: Röntgen;

Varit hos läkaren

Nu har jag varit på vårdcentralen. Blev egentligen inte så mycket klokare över vad det är för fel på mig. Han lyssnade på lungorna och kunde höra ljud i den ena, precis det ljud som kommer ur min mun när jag andas. Fick andas in kortison i två minuter, men märkte inte av någon större förbättring. Tog snabbsänka (10) och temp (37,3), så inte heller det tydde på något fel. Läkaren hade under tiden ringt lungkliniken, pratat om min sjukdomshistoria och kommit överens om att jag ska röntga lungorna. Visar inte det heller nåt, ja då skulle lungorna skiktröntgas. Om jag inte mådde bättre eller om röntgen inte visat nåt sa läkaren att han därefter tvingas lämna mig vidare till lungkliniken för fortsatt utredning. Så himla bra läkare. :)Tog sig verkligen tid och brydde sig. Fick betapred (kortison) som jag ska äta i fem dagar. Precis samma medicin som jag åt i samband med cellgiftsbehandlingarna. Bara det att de här doserna är betydligt mindre än då (6 mot 30). Kruxet är att man blir jättepigg av dem. ;)

 

Ringde från sjukhuset precis. Ska på röntgen i morgon förmiddag. Här går det undan i svängarna. :) Nu ska jag ta det lugnt. Har tagit de första kortisontabletterna plus värktabletter. Har en brinnande huvudvärk ovanpå allt. Suck.

Ta vara på dagen idag och lev i nuet. Igår är redan borta och det kan du inte göra nåt åt och i morgon vet du inget om. ;)

Kram

Taggar: Vårdcentralen;

Kontaktat vårdcentralen

Nu har jag kontaktat vårdcentralen via "mina vårdkontakter", så får vi se om de fixar en tid åt mig. När jag använt samma kontakt för att förnya recept så har de alltid hört av sig dagen efter. Nu vill jag dit och få hjälp. Känner mig allmänpåverkad. Har dock ingen feber. Känner mig bara hängig. Vill inte må så här när vi har semester. :( Vi får väl se, kanske ordnar det sig i morgon eller när jag nu får tid hos läkaren. Livet är inte helt enkelt. Kramar

Återhämtning

Har inte gjort något sen jag vaknade. Eller gjort och gjort... Packat upp, plockat med tvätten, hostat och rosslat. Fick hostmedicin av dottern igår, men den verkar inte hjälpa. Borde väl märkt någon förbättring efter tre doser. Nej, det blir nog till att kontakta vårdcentralen i morgon. Måste få hjälp och en förklaring på vad det är.
Ska väl ut en sväng sen. Ska bort till dotterns kompis och lämna lite presenter som tack för hjälpen med Harry. Annars har vi nog inget på programmet. En dag till återhämtning och möjlighet att landa och ta in alla intryck från veckan som gått. 
Kram

Köln och - brödrost

Måste säga att slottet här i Örebro är mycket finare än byggnaden vi fann i centrala Köln. Brödrosten var allt vi köpte på Nürburgring. I mitten sitter en plåt som bränner in banans logga i brödet, precis som bilden på brödrosten visar. En kul och tuff grej tyckte maken och jag fick väl hålla med. ;)

Fika

Fika på en rastplats längs Autobahn. Det är semester det. :)

Moseldalen

Vinstockar i långa rader högt upp på bergen kantade Moseldalen.

Måste berätta

 I morse körde vi in på en rastplats, dukade upp frukost och satte oss till bords. Efter en stund kommer ett stort gäng killar i 12-13-årsåldern och ställde sig med ryggen mot oss och - kissade. Jo, det är sant. Vi fattade först ingenting, satt väl mest och gapade och tittade oss runt. Det visade sig vara ett fotbollsgäng från Frankrike. Intill stod deras ledare, men han valde att titta bort. Konstigt. Hade jag kunnat franska hade jag nog sagt ett och annat där och då, men nu kan jag ju inte det... När vi kom hem och berättade det för ungarna var det någon av dem som sa att det finns en sak att göra och som alla förstår, oavsett språk; visa fingret. Men nej, inte ens det gjorde vi. Istället satt jag där, visade min macka, gestikulerade och skällde på svenska. 
Ska försöka lägga upp bilder från semestern senare. 
 
Kramar

Vad hände?

Jag lovar! Solen sken nere i Helsingborg och jag har bett den snällt hela vägen att följa med hem. Men nu är vi strax i Askersund och regnet vräker ner. Något måste ha gått snett mellan mig och solen. Får hoppas att den hamnat lite på efterkälken bara. ;) Kram

I Sverige igen

Nu är vi åter på de svenska vägarna. Solen lyser, åtminstone här i Helsingborg. Ska försöka locka med den hemöver. ;)

Körde närmare 100 mil igår. Pust. Det var segt. Sonen körde på Autobahn där det var fri fart. Gick fort, men han är trygg vid ratten. :)

Var inne på en Cittibutik i Lübeck och köpte på oss lite. ;) Sen åkte vi mot båten över till Danmark. Klockan var då över nio på kvällen. Efter en stund fick vi riktig kris med bensin. Inte normalt för att vara oss. Men det löste sig det också. :

Sen var det ju det där med övernattning. Det var mörkt och klockan var runt midnatt. Svårt att få tag på boende vid dem tiden. Men så... Som ett under dök skylten "Hotel" upp vid vägkanten. Vi åkte av bara för att komma fram till ett nedsläckt hus, stort som attan. Maken gick ändå ut för att kolla. Vid ingången höll han på "att skita på sig" när skjutdörrarna gick upp. ;) Där inne fanns en automat där man kunde boka rum. Han gjorde det, bokade rum alltså. Men något gick fel och han fick inte ut något nyckelkort. Vad gör vi då? Midnatt i Ishöjby, en håla mellan Rödby och Helsingör. Maken ringde ett telefonnummer som stod på automaten. Någon i andra änden slussade oss sedan in i hotellet (som låg på våning 8-9). Han var uppkopplad på sin dator där han satt och kunde se oss i hissen. När vi klev ur hissen öppnade han nästa skjutdörr och där inne fick vi order om att öppna ett brandskåp. Där låg ett nyckelkort. :) Helt sjukt. ;) Så ska ni ha hotellrum över natten i Danmark, billigt och inte alls märkvärdigt så kan jag rekommendera Zova. Vi sov gott. :) Nu gasar vi hemåt. Ska äta lite gott hemma hos oss ikväll. Båda döttrarna kommer också. :

Nu ska jag vila lite här i baksätet. Har ordentlig huvudvärk och ont i ryggen. Gör ont när jag andas och när jag rör mig. För att inte tala om när jag hostar. Känner mig säkert bättre när jag vilat lite.

Kramar

Vilar och - hostar

Maken la sig och lyssnade på musik i sina nya hörlurar. Vet inte om det var för att de satt bra eller om musiken var tråkig? Hur som helst så snarkade han efter bara några minuter. ;) Han kanske ska ha dem på natten också, så slipper han höra mig hosta och hacka. ;) Måste söka för det när jag kommer hem, för det här går inte längre. 
 
Maken och sonen drog iväg med bilen en sväng. Mest kört omkring. Varit uppe nånstans och sett utsikt över stan. Sen kom de tillbaka. Men det dröjde inte länge förrän maken ville iväg igen. Den här gången för att tvätta bilen... Snacka om att ha "myror i brallan". ;) Önskar jag hade samma ork som honom, men mina krafter räcker inte riktigt till. Skönt att han kan ta sig för och göra saker själv. :)
 
Nu tänkte jag krypa ner och sova. Det blir tidig väckning imorgon. Gäsp. Många mil som ska avverkas. Det har varit en intensiv vecka, men jättemysig. Vi har fått se mycket. :)
 
Kram

Stuttgart

Idag har vi minsann gjort Stuttgart. :) Medan maken och sonen var på Mercedesmuseet tillbringade jag nån timme på ett shoppincenter utanför stan. Fick köra 2 mil för att komma dit. Bara att ställa in på "naven" så talar den om precis hur jag ska åka. Lätt som en plätt. ;) Gick mest runt och tittade. Köpte strumpor och narturligtvis fikade jag. ;) Sen hörde de av sig och ville bli hämtade. Tog en halvtimme att ta sig dit. 
 
Åkte in till city. Gick runt och tittade. Käkade. Och gick runt och tittade lite till. :) Världens kö när vi skulle tillbaka till hotellet. Men jag måste säga att de tar mer hänsyn i trafiken här i Tyskland. Hjälpsamma om nån vill in i filen och så vidare. Bara det lilla vi körde i Frankrike upplevde vi att trafiken var mycket hetsigare. Konstigt egentligen att det skiljer så. 
 
Nu slappar vi på rummet. Tar på krafterna att vara på semester. ;) Blir nog tidig start norröver i morgon. Vet inte exakt hur långt det är, men vi tänkte ta oss till danska gränsen. Sen har vi tänkt stanna och köpa på oss en del när vi ändå är i Tyskland. ;)
 
Kram

I Stuttgart

 Det gick inte att vara kvar i Frankrike... ;) Alla som vi försökte tala engelska med viftade skräckslaget bort oss. Som sagt, franska i Frankrike. ;)
 
30 mil senare har vi checkat in på Etap hotel i Stuttgart. I morgon blir det tåget eller tunnelbanan (eller vad de nu har) in till stan. Maken vill se en Mercedesutställning. Ska bara ta dagen som den kommer. :) Sen blir det att börja rulla norr över igen på fredag morgon. Sonen måste hem och jobba och tjäna pengar. 
 
Vädret är bra, blå himmel och 22-23 grader varmt. Men det har varit nere mot 17 grader och blåst tidigare idag. Då blir det kallt så fort solen går i moln. 
 
Håller på att zappa mellan kanalerna på tvn, bara för att... Men kan man inte tyska är det stört omöjligt. Allt är ju dubbat. Sonen beklagade sig över att det inte gick att se något. Han brukar irritera sig över när ljudet inte är synkat på tvn där hemma, när ljudet ligger bara några sekunder före munrörelserna. Här vet de över huvud taget inte vad synk är. ;) Men nu är vi ju inte här för att titta på tv. ;)
 
Nu ska jag ligga på hotellrummet och ladda för morgondagen. Tar på krafterna att hosta som jag gör. Har ont i kroppen också och inte blir det bättre av alla hårda sängar. Killarna är pigga och drar själva in till stan nu. Skönt att de har varandra. :) Mig går det ingen nöd på. Känner att jag måste vila lite för att orka i morgon. Blir bäst så. ;)
 
Kramar

Fransmän kan - franska punkt

Fransmän kan verkligen bara franska. Det har vi precis erfarit. Var på en "amerikansk" restaurang. Maken beställde biff - trodde han... Tjejen gick ut i köket och hämtade - en korv. Gud så fel det hade kunnat bli. Korv istället för biff. :) Hade velat se makens min när maten kom in. ;) Jag beställde ceasarsallad. Då frågade hon mig om jag ville ha french fries?? Till sallad?! Nej, det skulle jag ju inte ha. Men maten som kom in var god, men makens kött var segt. Han trodde det kunde vara grytbitar. Förklara det på franska den som kan. ;) Maken valde att inte göra det. ;)
 
Nu sitter vi på rummet. Jag håller på att hosta upp lungorna. Annars är det bra. ;). Funderar på att åka in till stadskärnan och gå i morgon. Såg ut att vara en fin stad när vi var ute och åkte idag. Får se hur vädret är i morgon först. 
 
Tänk vad mycket skit det finns att läsa på internet. Människor som skriver jävligt elaka saker om andra. Jag tänker INTE sjunka så lågt. Bara så DU vet!
 
Nu ska jag fortsätta min semester med mina underbara killar. :) Kärlek. 
 
Kram

I Metz

Efter en härlig resa längs Mosel har vi nu tagit oss in i Frankrike och Metz. Moseldalen frodade av vinstockar. Fattar inte att de kan sköta plantorna. Vissa gånger växer de ta mig tusan på lodräta sluttningar. Häftigt. :) Den här gången var vi inte in till någon och provsmakade vin. Vis av erfarenheten från förra resan då vi bjöds in till en kvinna som bjöd på både vitt och rött. Vinet var sådär. Men kan man gå därifrån utan att köpa nåt? Nej inte vi i alla fall. Sparade väl flaskorna nåt år, men de var fortfarande inte goda. Så det hamnade i slasken. ;)
 
Var inne och i den byn där vi bodde förra gången. Då kom regnet. ;) Både före och efter det har solen skinit och det har varit minst 25 grader varmt. :)
 
Nu har vi tagit in på Etap hotell igen. Är ni ute och reser och bara ska stanna över natten så är det ett utmärkt alternativ. Billigt. 
 
Kramar

Ny dag

Har precis vaknat. Blev väckt mitt i en dröm. Skulle precis gå hem från jobbet. Hade fått en massa presenter, Men nu vet jag ju inte vad det var! Precis som i verkligheten så var det hela tiden något som kom i vägen. Jag kom aldrig iväg... Får se om jag lyckas fortsätta drömmen ikväll. ;) 
 
Nu ska vi göra oss i ordning. Moseldalen ligger framför oss. Ska köpa nåt gott bröd så vi kan stanna nånstans på en vacker plats och göra frukost. Mysigt. :)
 
Får se när vi får Internet nästa gång. 
 
Kram

I Koblenz

Nu har vi tagit in på Etap hotel i Koblenz. Skulle egentligen ha slingrat oss ner genom Moseldalen idag, men det blev en heldag på Nürburgring istället. Maken och sonen var inne och tittade på en utställning. Under tiden satt jag utanför i solen och väntade. Med en latte förstås. ;) Sen ägnade vi 30-60 minuter till att hitta till infarten där turister får testköra banan. Jo, det tog den tiden... Vi åkte fram och tillbaka, hit och dit, frågade om vägen och körde hit och dit igen. Sen så... Då jäklar kom vi rätt. Maken köpte biljett så att vi kunde köra banan. Stod vid bommen, checkade in med kortet och väntade på att bommen skulle gå upp. Men den gjorde inte det. Istället sa en man åt oss att banan måste stängas. Det hade hänt en olycka. En mc hade kört av. Ambulans och polis kom. Det gick 30 minuter... En timme... Då sa en röst att det skulle dröja minst en timme till. Då gav vi upp. Åkte ut på Autobahn och in på första bästa rastplats. Där bryggde vi kaffe och tog en smörgås. Det smakade riktigt gott. ;) Nu är vi in till stan och hitta oss något att äta. :) Jag har riktigt kämpigt med luftrören. Hur mycket jag än hostar och harklar, så rosslar det i bröstet. Tycker synd om de andra som tvingas höra det hela tiden, men vad ska jag göra? Får se om det bara blir ett inlägg av det här eller om det lyckas bli dubbelt som det förra?! ;) Kramar

I Köln

Nu är vi cirka 120 mil hemifrån. Hade vi åkt åt andra hållet hade vi väl varit i Haparanda nu. Men vi är i Köln. Har precis checkat in på hotellet och köpt Wifi, så att jag kan blogga. ;) Maken har snurrat iväg med bilen för att försöka hitta parkering. Mycket folk i stan och ontI om p-platser. Hela stan koka av en prideparadenär vi kom. :) Ska ge oss ut på stan sen och hitta oss nåt att äta. 
 
Allt har gått bra hittills. Sov strax söder om Hamburg i natt. Vädret är minst sagt omväxlande, men varmt. 
 
Hade tänkt lägga ut lite bilder, men telefonen hänger sig då, så det får jag väl göra senare. 
 
Skönt att vara iväg och få ta dagen som den kommer. 
Kramar

I Köln

Nu är vi cirka 120 mil hemifrån. Hade vi åkt åt andra hållet hade vi väl varit i Haparanda nu. Men vi är i Köln. Har precis checkat in på hotellet och köpt Wifi, så att jag kan blogga. ;) Maken har snurrat iväg med bilen för att försöka hitta parkering. Mycket folk i stan och ontI om p-platser. Hela stan koka av en prideparadenär vi kom. :) Ska ge oss ut på stan sen och hitta oss nåt att äta. 
 
Allt har gått bra hittills. Sov strax söder om Hamburg i natt. Vädret är minst sagt omväxlande, men varmt. 
 
Hade tänkt lägga ut lite bilder, men telefonen hänger sig då, så det får jag väl göra senare. 
 
Skönt att vara iväg och få ta dagen som den kommer. 
Kramar

Första stopp

Fikapaus i Gränna. Det är varmt och solen skiner. :)

På väg

Nu drar vi söder ut. Regnet hänger i luften, men vad gör det? Det är semester och vi har en härlig vecka framför oss. :) Äldsta dottern ser till bostaden medan vi är borta. Skönt. Hon och hennes studiekamrat ska dela på Harry, så då vet jag att han har det bra. :)
 
Cruisingen i Västerås igår kväll var trevlig. Herre Gud vad mycket folk som var ute och tittade! Vi hade bord och stolar, lite vin, baguette och snacks med oss. Efter någon timme dök mellandottern och hennes sambo upp. Tänk er något annat som kan förena såväl gammal som ung, som bilar. Kul. Vi har ingen egen amerikanare och har aldrig haft, men drömmen finns att det nån gång ska finnas både tid och pengar över till det. Annars går det ju bra att titta också. ;)
 
Vi lämnade Västerås och hade haft mulet, men varmt. Men bara någon mil därifrån kom regnet. Snacka om tur. ;)
 
Nu är det semester! Skönt att lämna hemmet för en stund. Även som sjukskriven måste man komma iväg och ladda batterierna. :)
 
Kramar

Kanonfrisör :D

Har varit lite "vilse i pannkakan" sedan min frisör flyttade från stan. Har försökt med några olika frisörer efter det, men nej, det har inte varit lyckat. Men nu jädrar verkar jag vara något på spåren. :) Blev klippt av Daniel och jag är supernöjd med resultatet. Han förstod problemet med alla hårstrån uppe på hjässan. De är många och blir tunga och lägger sig som en mössa. Han klippte mycket och hade i "en massa klet" som gjorde mitt hår formbart utan att det ser fett ut. Nice. :)
 
Nu har jag tagit mig en latte på altanen. Vädret är väl sådär. Molnen hänger tungt över oss. Men det är i alla fall varmt. Ska ta mig en promenad till äldsta dottern. Länge sedan jag var där nu. Hon har köpt och sålt lite möbler och vill att jag ska komma och titta. Ska bara fylla tvättmaskinen först. Packa kan vi göra i morgon. Ska ju bara vara borta i en vecka. 
 
Kramar

Vem snodde solen? ;)

Det är fredag morgon och jag drar upp rullgardinen. Semestern nalkas. Men vad skådar mitt öga? Solen är puts väck. Är det du som tagit den? ;)
 
Idag ska jag till frissan. Kollade häromdagen när jag var där sist. Trodde det var 3-4 veckor sedan. Men det har gått 6 veckor!! Det trodde jag aldrig. Ytterligare ett bevis på att tiden går mycket fortare nu. ;) Kan någon bromsa ner tiden tack? Den far fram som om nån gödslat med Duracellbatterier. ;)
 
Dags för lite frukost och morgontidning. Härlig start på dagen. Sen måste jag tvätta sådant som önskats med på semestern. Alltid likadant. Något favvoplagg som ska med. :) Sen blir det Västerås och cruising ikväll. :)
 
Måste bara hosta upp mig. Skitjobbigt med luftrören. Verkar inte vilja ge sig. Någon som kan något om astma? Behöver jag mer/starkare medicin eller kommer det alltid vara så här? 
 
Kram
 
 

Kvällen kommer

Redan kväll och vi har ätit sommarens första kantareller. Lite grädde, buljong och kryddor så är den fixad. :) Blev kyckling till. Gottgott. 
 
Idag var jag ju till kuratorn. Vi pratade lite om framtiden och att onkologens bästa läkare ska gå i pension i höst. Hur kommer jag påverkas av det? Han har ju liksom följt mig längs hela den här "resan", lyssnat och varit ett jättestort stöd för mig. Men han "skulle se ut någon" läkare som skà bli min fortsättningsvis. I en sån här process, med bröstcancer och metastas i lungan, är hela kedjan viktig. Men jag antar att det finns andra läkare som är lika bra (eller åtminstone näst intill;)
 
Vad pratade vi mer om? Jo hon tyckte jag var stark som, trots sjukdom och komplikationer, kan se ljus i tunneln även om jag bara tar en dag i taget. 
 
Vad skönt det är ute nu. Klockan närmar sig 19 och solen har försvunnit bakom höghuset. Nu är det riktigt behagligt på altanen. :)
 
Sonen sprang precis iväg. Det ska köras bil förstås. ;) Måste kännas häftigt att sitta i en ny bil och skjutsa runt på kompisar. ;)
 
Kramar

Fånga dagen

Mysigt när fläkten blåser tycker Harry. ;)
 
Årets första skörd. Mums. :)

Torsdag

Kunde inte somna igår kväll av flera orsaker. Vid halv tvåtiden gick jag upp igen. Tog min astmamedicin och satt och läste en stund. Då gick det bra att andas. Men så fort jag lade mig igen så lät det som jag hade ett ton slem i luftrören. Somnade i alla fall av ren utmattning. 
 
Nu sitter jag här framför fläkten. Det är varmt. Ska strax gå ut med Harry. Det blir ingen längre sträcka, för klockan 11 ska jag vara hos kuratorn. Tar nog bussen dit så slipper jag stressa. 
 
Ja gott folk. Det fina vädret håller i sig. :)
 
Kramar

Två fina

Lilla fröken Milda har blivit stora tjejen. :)
 
Lilla Selma återhämtar sig efter skräckfärden när hon föll sex våningar. Kärlek.

Varmt som 17 :)

Inte kul att hålla på och fixa inomhus när det är så fint -och varmt - utomhus. Nu har vi verkligen fått sommar. :) Vi har lagt en golvfläkt ner så att den blåser på Harry. Han verkar fatta att den är till för honom, för han går tillbaka och lägger sig en bit framför den. :)

Annars då? Jo, kroppen ömmar ordentligt efter massagen, men det är ju som tur är övergående. Måste se till att gå tillbaka efter semestern.

Det rosslar ordentligt i luftrören. Tydligen en sån dag idag.

Pratade med mamma i morse. Hon lät så glad för de hade gjort så fint på gården nedanför hennes balkong. Tydligen skulle det ordnas någon festlighet som hon skulle gå på. Tänk att det blev så bra ändå med hennes flytt. Hon har sin lägenhet, men kan gå ner och fika med de andra tanterna och farbröderna om hon vill. :) Lilla mamsen. Vill henne allt gott. Kärlek.

Nej, nu ska jag fortsätta med vad jag nu gjorde. Visst ja... Bädda rent stod näst på tur.

Kram

Onsdag

Det är inte klokt vad dagarna rusar iväg. Redan onsdag. Bara torsdag och fredag kvar. Sen så... Vi ska inleda semestern med att åka och titta på lite fina bilar i Västerås på fredag kväll. Det är cruising och brukar vara massor med folk som står längs gatorna. Hoppas på fint väder bara. 
 
I morse vaknade jag tidigt. Hade världens pip i luftrören och slem som inte vill komma upp. Låter som jag skulle ha rökt i 50 år när jag skrattar. Men jag har aldrig rökt. Låter så här ändå. Igår var det bättre, men idag så... Kan jag verkligen ha fått astma på ålderns höst? Symtomen är såna i alla fall. Suck. 
 
Tänkte gå en långpromenad med Harry nu. Ett skönt sätt att börja dagen på. Och så lite frukost och läsa morgontidningen i lugn och ro när jag kommer tillbaka. Låter helt ok tycker jag. :)
 
 Såg brorsans tonårsdotter på Allsången i går förresten. Hon var nästan den första i publiken som kameran fick tag på. ;)
 
Kram

Middagen planerad

Hade en massa ägg som måste användas. Idéerna kom inte flygande till mig direkt. Får bli pannkaka. Inte det roligaste att stå och steka i värmen, men så får det bli. Till efterrätt blir det jordgubbar från Öland. Riktigt fina - och goda. :) Ja, jag tjuvsmakade när jag rensade dem, men något ska man väl ha för arbetet?! Och nej, jag har inte varit på Öland och handlat. De fanns betydligt närmare än så. ;)

Kram

Njuter i värmen

Har varit iväg och fått massage. Kändes mycket bättre den här gången även om hennes behandling av sätesmuskeln gjorde riktigt ont. Hade tänkt cykla dit, men det var brist på luft i bakdäcket. Fick akutringa till maken, som snällt kom och skjutsade mig dit. Nu har jag tagit en promenad tillbaka till stan och sitter i solen på Waynes coffee och sippar på en latte. :) Vilken värme! Nej inte på latten... Nu menar jag faktiskt i solen. Underbart. Lagom till vår semester. :)
 
Sitter massor med människor på uteserveringarna häromkring. Har blivit ett levande torg sedan alla restauranger fick bygga en uteservering. Det är ju sånt som ger stan liv. :)
 
Kanske läge att gå hem och sätta sig en stund på altanen? Nu borde ju solen ha kommit dit. 
 
Kramar

Kväller

Kvällen har kommit och lugnet lägrar sig (som om det inte varit lugnt hela dagen?;). Idag blev det tacos (till makens stora glädje;). Vet inte om han är less på det eller helt enkelt inte tycker om det längre. 
 
Idag fick sonen körkortet med posten. Det är stort. Det fanns ju lite oro att det inte skulle hinna komma innan vi åker söder över till helgen. Inget körkort - ingen körning utomlands. Nu är det inga problem. :) Klart han ska få testa autobahn. ;)
 
Nu sitter vi här tillsammans med "Lotta på Liseberg". Gäsp. Inte det bästa programmet att lyssna när publiken sjunger falskt. Har däremot inget emot vare sig Lotta eller nån av de andra artisterna.  
 
Kanske dags för lite kaffe?! Ja, en kopp vore inte fel. :)
 
Kramar
 
 

Veckogamla kattungar

Måste lägga upp en bild på en kattunge som är så söööt. Inte bästa skärpa eller ljus, men man ser lite hur sööööt den är. :)

Måndag

Tvättmaskinen går. Likaså torktumlaren. Sopor framställda för att förpassas till soprummet. Disken står i maskinen. Vad mer att göra? Har en "prinsesstubbe"i  kylen, så snart blir det fika. Har inget inbokat idag, men i morgon blir det massage igen. :) Har känts riktigt bra nu de senaste dagarna. Det var nog något som min sargade kropp behövde. Att det ska vara så jäkla svårt att komma till skott?!
 
Pratade med dottern nu på morgonen. De hade varit till veterinären med lilla Selma. Men hon verkar ha kommit undan med blotta förskräckelsen. Hur går det till? Från sjätte våningen!! Nu har den katten förbrukat åtminstone ett av sina nio liv.
 
Igår kom äldsta dottern hem med en latte från Starbucks. Nej. Vi har inte fått Starbucks i Örebro. Hon hade köpt den på Ica Maxi. De har en hel hylla med amerikanska varor. Där kan jag stå och drömma mig tillbaka. :) Gud vad jag längtar tillbaka till USA. Skulle vilja åka dit igen. :)
 
Nu ska jag göra mig en latte hemma i mitt kök. Inte som Starbucks, men vad gör man? ;) 
 
Kram
 
 
 
 
 

Vilken rysare

Mellandottern och hennes sambo kom hem från Stockholm för en stund sen och fann sin ena katt utomhus - 6 våningar ner! Ja, hon har ramlat ut. Lilla Selma. Men hon verkar ha klarat sig helskinnad om än väldigt mörbultad och omtumlad.
 
Nu sitter jag här framför tvn. Det nalkas final i EM-fotbollen. Hejar inte på nåt av lagen, men man ska väl ha sett matchen. Bara för att liksom...
 
Maken drog iväg förut. Ska hjälpa äldsta dottern att skruva ihop en jättebyrå från Ikea. Kan nog ta en stund. ;)
 
Annars har det inte hänt så mycket idag. Vädret har varit sisådär med regn och sol om vartannat - mest regn. Men nu på kvällen är det sol igen. Hoppas den är kvar när vi vaknar i morgon. :)
 
Kramar

Kul kväll

Hasse och Marie kom över en sväng i går kväll. Det blev lite vin, snacks och mycket prat. Blev en riktigt trevlig kväll. :)
 
Har pratat med mamsen. Hon tyckte det var långtråkigt. Jag visste en hemlighet, men fick inte berätta. En stund senare ringde hon och berättade att mellandottern och hennes sambo var på väg till henne. Så glad hon var. 
 
Idag är det söndag. Inget speciellt i sikte. Maken känner sig lite risig. 
 
Kram