memyselfaj.webblogg.se

Gott Nytt År!

Härmed avslutas ett år fyllt av både oro och glädje. Hoppas att 2012 blir bra mycket bättre.

Gott Nytt År alla mina vänner!

Kramar

Kolla!

Fyra på en vespa.

Svårt att ta mig för

Jag vet inte vad det är, men jag har så himla svårt att ta mig för något just nu. Jag vaknar. Så långt är väl allt ok, men sen då?! När morgonen går över till dag?! Som idag till exempel. Skulle behövt tvätta, plocka ur diskmaskin, plocka här hemma, ja helt enkelt sånt som behöver göras. Men nej... Blev inget av det. Blev lite datorjobb i stället. Visserligen blev det en del skrivet till kursen jag går, men det tog definitivt inte hela dagen. Nej, jag vet inte... All ork och energi går åt till tankearbete verkar det som. Tänker på ingreppet jag ska göra den 9 januari, tänker också på sjukskrivningen som går ut den 15 januari, en del tänkande blir det också på den försämrade lungkapaciteten som gör det svårare att andas. Tycker det borde ha blivit bättre nu. De sa ju att operationen inte borde påverka min vardag. Men det gör den! Måste tänka på vart jag går och går jag i backig terräng får jag gå sakta. Även när jag stressar upp mig påverkas andningen. Skit helt enkelt. Ska jag bli så frisk att jag kan börja jobba igen? När i så fall?! Fan. Sjukdomarna verkar ju komma i tät följd. Snälla.... Låt 2012 bli ett bättre år.

Så mår jag just nu, en helt vanlig torsdag. I morgon kan det se helt annorlunda ut. Men det är dagar som denna som gör allt så jobbigt. Och nu som jag skulle vilja njuta av efterdyningarna från dagarna i Thailand. Fast å andra sidan så kanske jag ändå inte mått så här bra om vi inte hade varit i Thailand. Ja herre gud... Livet är inte snällt mot mig just nu. Skönt att jag får krypa ner och gömma mig under täcket snart.

Kramar

Bästa kuratorn

Har precis varit hos kuratorn och jag måste säga att det känns skönt så här efteråt. Hon ger mig så bra "verktyg" till hur jag ska hantera allt omkring mig.

Egentligen ska jag ju må jättebra nu efter Thailandsresan, ✈ men det finns saker som stör den känslan. Arbetslöshet är en sån sak, ablation 😷 en annan och min hälsa i stort ytterligare en. Sen finns det annat också. Men nu har jag alltså fått "verktyg" till en del av det. 💡

Känns skönt, för hur det än är så är jag en jädrigt stark människa innerst inne. Det bevisar inte minst de senaste åren som jag tagit mig igenom.👍

Nu har jag tryckt i mig årets första semla. 😄 Det kände jag att jag var värd. Dags för promenad med Harry. Blir nog ingen träning idag. Har gått till och från sjukhuset istället. Och så blir det långpromenad snart. Det får räcka idag. 🚶

Kram

Taggar: Kuratorbesök;

Vardag igen

Vart tog julen vägen? Och vart tog våra härliga dagar i Thailand vägen? Kvar finns bara en vardag som gör mig nedstämd. Vardagen ger mig så mycket ensamtid. Ibland är det bra, ibland dåligt. Idag känns det inget bra. Eller... Jag vet inte. Har liksom inget att se fram mot. Bara ytterligare ett ingrepp i min redan sargade kropp. Men det är ju inget jag ser fram mot precis.

Julhelgen har varit jättefin. Ungarna hade förberett och gjort så mycket gott som vi hade på julbordet. Och även om tomten inte var här i år så fanns det gott om klappar under granen. Synd bara att vädret var som det var. +4 på julafton och gröna gräsmattor. Ska det kallas vinter eller?! Vissa gräsmattor skulle till och med behöva klippas. Skönt att vi inte har hus längre. Då skulle gräsklipparen behöva köras året om.

Idag jobbar maken igen. Äldsta dottern också. Mellandottern är i Göteborg och sonen är hemma. Just nu spelas det något tv-spel i hans rum. ;) Harry ligger vid mina fötter och sover.

I morgon ska jag till kuratorn. Funderar på om jag ska träna direkt efter. Har ju precis varit och tränat, men det är ett skönt sätt att både avreagera sig och skingra tankarna. Ja, så får det nog bli. Hoppas på bra väder så att jag kan cykla.

Nu ska jag förbereda middagen. Funderar på att göra pytt-i-panna av resterna. För hur gott det än är så börjar det bli tjatigt med julmat. Vi har ju trots allt ätit det tre dagar i rad...

Kramar

God jul!

Önskar er alla en riktigt god jul och tackar så mycket för allt stöd under min sjukdomstid.

Julkramar

Ja se det snöar....

Nej. Det snöar inte i Thailand om någon nu trodde det. Men här hemma snöar det just nu. Fast någon kyla har vi inte, så det är inget som ligger kvar direkt. Trist. Jag vill ju ha en vit jul. ⛄🎄🎅

Men i alla fall. Vi kom alltså hem igår. Landade 13.30 på Arlanda och lastade in oss och väskorna i en bil full av ungar och hund och körde hemåt. Det var då, efter någon timme i bilen, som tröttheten satte sig som stora påsar under ögonen... Der var bara att hålla sig vaken och försöka komma in i den svenska vardagen. Men ögonlocken blev bara tyngre ju längre kvällen led. Vid 22-tiden gick det bara inte längre. Då hade vi varit vakna i drygt ett dygn. ✈😌🕒

Och idag är det vardag igen och maken är redan igång och jobbar. Själv sitter jag här och försöker få kontakt med verkligheten. Har startat en tvättmaskin och det behövdes eftersom vi inte tvättat något under våra två veckor i Thailand. Men sen då?! Vart är julkänslan?! Hoppas den infinner sig snart för jag vet att det är nära. 😉

Har haft det underbart härligt i alla fall. Det värsta är att man blir så sugen på mer efter en sån här resa.

Men nu är det jul som gäller. Hade hoppats på att mamma skulle vara här, men så blir det inte.

Fick en kallelse från sjukhuset igår förresten. Redan den 5 januari ska jag dit för provtagning och inskrivningssamtal och sedan ska jag läggas in den 9 januari för att göra ablation (gå in med kateter vid ljumsken och bränna banor vid hjärtat). Snacka om att kastas tillbaka till det som varit. Försöker att inte tänka så mycket på det, men det är svårt. Handlar i alla fall om hjärtat. 💓 Den 9 januari ska jag dessutom till sköterskan på vårdcentralen för att kolla astma, men den tiden får jag nog ändra.

Nej, nu måste jag ta mig i kragen om det ska bli något gjort. Julen står för dörren och det ska köpas och göras skinka. Knäcken ska också göras och granen ska inhandlas. Bakning och sånt har våra underbart goa barn redan fixat, så det behöver jag inte tänka på. ❤Fick provsmaka redan i går kväll och det var mycket smarrigt.☕

Kram

Vad dagarna rusar iväg

Idag är det redan söndag och tidigt på onsdag morgon är det dags för hemfärd. Känns ändå som vi hunnit gå ner i varv och riktigt kunnat njuta av tiden här.

Idag blev det en tur till James Bond island. Var där för 10 år sedan och jag måste säga att kommersen nått över alla gränser. Tanterna (försäljarna) jagade oss runt den lilla ön för att sälja "riktiga" pärlor. Ren hysteri. Sjukt. Men den lilla sockertoppen från "Mannen med den gyllene pistolen" stod kvar i alla fall. Det är ju den hela resan är ämnad för.

Annars badar vi och solar och gör sådant där som man gör på en lat semester. Men det är vi värda.

Nu blir det en promenad längs Bangla road ner till stranden för att se om det är något drag. Det är ju karneval, starten på deras högsäsong.

Kram

Mera härifrån

Idag har vi varit en tur till Kata och tittat oss omkring. Kan bara säga att det hänt en del sedan vi var där 2001 och 2005. Åt thaimat på "Ottos" och restaurangens huvudperson gick fortfarande runt och släpade sina för stora tofflor efter sig. Helt underbart! :)

När vi tog en taxi tillbaka till Patong så var det kööö och all trafik i vår riktning stod nästan stilla. Varför? Jo det är någon karneval som börjar idag och ett långt tåg av människor och bilar blockerade vägen in mot Patong. Ja vad fanns att göra än att kliva ur taxin och gå sista biten. Trångt var det och geggigt efter en liten regnskur men jäklar vilket liv det var. Till råga på allt måste maken pinka hela tiden. Tror att ölen vi sänkte i Kata rann rätt genom honom. ;)

När jag fick min senaste fotmassage så masserade de nacken och ryggen det sista de gjorde - och jag fick stora blåmärken i korsryggen! Fasiken vad ont jag hade i ryggen den kvällen. Men idag är det bättre igen. Men blåmärkena är kvar.... (hur snyggt är det i baddräkt?)

Kul att jag kan göra er lite avundsjuka när ni läser om mina dagar här i det soliga Thailand. Hoppas att både Nettan och Solan får sin del av detta land nån annan gång (du Solan ska väl hit nästa år igen som vanligt;).

Nej usch. Sitter och känner mig lite svettig. Kanske dags att röra på sig lite. Ha det så gott i regn och rusk (eller hur det nu ser ut utanför era fönster).

Kramar

Älskar Thailand!

Sol, bad, shopping och god thailändsk mat dag efter dag. Vilket underbart liv man lever egentligen. :D Att allt dessutom är billigt gör ju inte saken sämre. ;)

Hotellet har en jättehärlig pool och ett gym som vi besöker varje dag. Känns som en bra start på dagen. Vi bor precis i anslutning till ett stort shoppingcenter, men bäst är att gå längs gatorna och bli påhoppade av alla försäljare, massörer och taxi-/tuk-tukchaufförer. Fast det kan bli lite tjatigt i längden. Men man ska väl inte klaga...

Finns en gata som heter Banglaroad och den har ALLT. Både tjejer och killar som erbjuder både det ena och det andra. Hmm. Plus ännu mera shopping. Och en massa skräddare. Har förresten beställt en skinnjacka. Ska dit och prova i morgon kväll igen. Och maken har beställt kostym och skjortor. :)

Har tagit både ansikts- och fotmassage några gånger. Undviker helkroppassage. Vill inte visa min haltande kropp. :P

Nu sitter vi på en bar med gratis internet. Annars kostar det överallt. Skönt att kunna blogga och få kontakt med omvärlden. :)

Klockan hos oss är just nu 21.35. Då borde den vara 15.35 hemma i Svedala. Kvällen är ung. Dessutom har vi en hel vecka kvar. Helt underbart. :D

Blir väl lokalbussen till Phuket town någon dag. Vi får se vad vi orkar i värmen.

Nej, nu ska jag sippa på min drink och surfa runt lite på internet.

Kramar

Snart så...

Men gud... Snart åker vi till Thailand. Jäklar vad mysigt. Börjar få lite pirr i magen. Resfeber? Kanske. Bara drygt 12 timmar tills tåget går från Örebro. Och strax före klockan 13 i morgon går flyget. Wow. :)

Hoppas nu bara att allt går bra, tänkte på det här med hjärtat. Men det har känts bättre idag när jag tagit Bricanyl mot astma. Igår ville nämligen hjärtat skrämmas lite och gjorde något extra skutt och dessutom ganska ofta. Det sätter igång tankarna om det verkligen är så bra att åka. Men det ska nog gå bra.

Nej, nu har jag annat att tänka på. Packning till exempel. Kortbyxor och kortärmat får det bli - och baddräkt förstås. Med det vill jag inte alls göra er avundsjuka. Nej då inte alls... ;)

Bye bye. Over and out. :)

Solkramar

Vemodigt

Dagen idag blev ingen vanlig dag. Det blev en dag i vemodets tecken. Fy fan alltså. Hade en klump i magen när jag körde mot staden i väster och min arbetsplats, eller ska kanske säga min före detta arbetsplats. Hur som helst så var "alla" där och det bjöds på gofika och Kurretårta.
Tömde mitt rum på grejor. Hittade mycket skit som jag sparat, gamla reportage och artiklar som antagligen kändes speciella just då. Idag kändes det bara vemodigt, så det mesta hamnade i pappersåtervinningen.
Undrar var jag kommer jobba sen? Vem vill ha någon som gått sjukskriven och som inte vet hur mycket jag kan/orkar jobba? Finns det nåt där ute för mig?

Kram

Slaktad Kurretårta