memyselfaj.webblogg.se

Mår rätt ok

Ja, skulle egentligen skämmas för att jag inte uppdaterat. Men jag gör inte det. Bloggen har ju varit ett sätt för mig att skriva av mig sjukdomen. Men i och med att jag får distans till sjukdomen så känns inte behovet så stort att skriva av sig längre. Och man får väl tolka tystnaden som att jag mår bättre. ;) Till och med så bra att jag börjat träna. Det ni! Det känns kanon. :) Visst, muskler vet jag knappt vad det är för något... Men jag vet att de finns där nånstans. Bara att träna upp dom igen.
Maken har gjort sin operation av höften och kan snart kasta kryckorna. Han är en kämpe. Snart är vi på banan igen - båda två. :)
Livet känns rätt ok just nu. Mycket beroende på den årstid vi har framför oss - och den som vi är mitt i just nu. Ljusa och soliga dagar älskar jag. Då går jag långa promenader med vovven. Ledvärken känns bättre även om jag fortfarande blir stel. Men jag tror att det blivit bättre tack vare att jag tagit sista Herceptinbehandlingen. Säkert var det den som satte sig på lederna.
Har också varit på en träff med den lokala Bröstcancerföreningen. Det var trevligt att träffa andra kvinnor i samma situation, men det är ett väldigt ältande om sjukdomar. Vet inte om det är något för mig... Känns som om jag vill umgås med "friska" människor nu och slippa allt som har med bröstcancer att göra. Inte så att jag försöker förtränga. Nä, jag försöker lära mig att leva med det. Men så dyker kallelserna upp till nya undersökningar och jag är tillbaka i grubblerierna. Det är tufft. Det är så lätt att tappa lusten. Det är som att balansera på en skör tråd. Svårt att lära sig leva med liksom. Då behöver jag ingen påminnelse av andra som har bröstcancer. För mig känns det bättre att vara med i en hundförening i stället. ;) Nu ska jag ta kväll. Sätta mig i min sköna fåtölj och titta på tv. Och i morgon bitti blir det träning igen. Sen en promenad med vovven. Kanske också en kaffe latte på stan. Får se vilket humör jag är på. Men det låter som om det kan bli en rätt ok dag. :) Kram

Upp och sen ner

Vilken vecka! Blä.
I måndags kväll skjutsade vi in maken till sjukhuset och visst fanns det en oro när vi åkte därifrån.
Tidigt i tisdags morse lades han på operationsbordet och fick en ny höftkula även på höger sida. Den förmiddagen var jag inte rolig. Jag tillbringade några timmar på Ikea, men kände mig mest frånvarande. Ville bara ringa sjukhuset och höra så att allt gått bra. När jag sedan, vid 14.30-tiden, fick höra hans röst och veta att allt gått bra. Ja, då släppte allt. Något besök hos honom den dagen blev det inte eftersom han var trött efter operationen.
Onsdag morgon var det dags för mig att kolla synen på sjukhuset. Fick droppar som vidgade pupillerna och jädrar vad obehagligt det blev. Trycket i ögonen och allt annat var det inget fel på. Däremot såg jag "stjärnor" när äldsta dottern skjutsade hem mig.
Sen blev det torsdag och dags att jobba. Oron i kroppen hade inte lämnat mig helt. Dessutom hade jag värk i alla leder, vilket gjorde att jag helst vill glömma den dagen.
Men i dag känns det bättre. Kanske för att det är fredag och för att vädret ser rätt ok ut där ute...
Kramar

Operation och synundersökning

Flytten är över! :) Äntligen. Och lite tavlor har vi hunnit få upp på väggarna. Det känns såå skönt.
Men humöret svajar. Antagligen för att det varit så himla mycket sista tiden. Och för att maken haft så ont och inte kunnat hjälpa till så mycket. Och för att jag själv inte mår så bra. Eller... Det gör jag ju egentligen. Men just nu känns det bara tungt.
Nu i kväll har vi varit och lämnat maken på sjukhuset. I morgon ska han operera den högra höften. Han var lite spak.
På onsdag ska jag också till sjukhuset. Ska göra en synundersökning för att se om jag har högt tryck i ögat. Hade det nämligen när jag var och provade ut nya glasögon i november förra året. Tydligen ska jag få ögondroppar som gör att jag ser suddigt några timmar efter det. Det gör att jag inte kan jobba den dagen. Suck.
I dag har vi varit och grattat dotterns sambo som fyllde 21 år. Hurra!
I går var vi uppe i syrrans sommarstuga där hon, hennes man, brorsan och syrrans son firade vår mamma som fyllde .. år (nej mamma, jag ska inte avslöja din ålder). ;) Men gammal är du inte. :)
Nu tog det slut.... Har inget mer att berätta för tillfället.
Kram
Taggar: Synundersökning;