memyselfaj.webblogg.se

Svajigt

Livet är lite svajigt just nu. Varken humör eller kropp är på topp. Men idag har jag i alla fall fått håret klippt av "min" frisör och det känns jätteskönt. Har haft ett helsike sedan hon lämnade stan, men idag var hon tillbaka för att gå på fest och då passade hon på att klippa mig. Suveränt va? :)

Har varit och köpt penséer till altanen. Så nu ska vi hem och plantera dem. Ja det är våren, ja det är våren, som har kommit igen... osv. ;)

I morse hade vi fått lite snö. Men det försvann lika fort som det kom. Ingen sommarvärme längre, men sol har vi i alla fall.

Och igår började Lets Dance. Satt i soffan och trängdes med maken och döttrarna och tittade på det. Mys. Gillar verkligen det programmet. :) Ska bli så kul att se det live om fyra veckor. :)

Kramar

Fredag

Huvudet värker.
Kroppen värker.
Tungt att andas.
Tror att jag stannar i sängen idag.

Kram

Blä vilken dag

Idag är ingen kul dag. Känner mig uppstressad. Försöker att inte ta på mig för mycket och vet att jag måste ta det lugnt, men ibland är det svårt. Då slår det ut "mitt system".

Andas Inger. Andas.

Kram

Stor tjej nu

Tyckte inte det var länge sen hon var bebis och vi var på dop. Nu har hon till och med börjat på dagis. Var tar tiden vägen?

Kram på dig Milda

Onsdag

En ny dag och jag har inget planerat. Inget alls. Känns bra, men samtidigt lite tråkigt. Blir antagligen en längre promenad med Harry. Vädret ser skapligt ut. Ingen klar sol.

Igår hämtade vi svärmors nya fåtölj. Allt gick bra och hon blev nöjd. Den var riktigt fin. Sen blev det hämtmat från mcd. Efter det skulle maken till jobbet och byta bil. Han tog med sig Harry så att han skulle få springa av sig lite. En stund senare kommer de tillbaka - eller... Maken kom tillbaka. Harry satt nämligen kvar i bilen i garaget. Han hade glömt honom i bilen! Sanslöst galet. :) Det lär han få äta upp länge. ;) Ska retas ofta om det. :)

Och i natt drömde jag något om bil och att vi tappade av Harry. Sjukt. ;)

Igår bokade jag hotellrum till den 27 april. Då ska vi nämligen till Stockholm och titta på Lets Dance. Tydligen har de bytt lokal. Får se när programmet drar igång på fredag. Maken har i alla fall tagit ledigt den dagen, så det blir väl tidig resa till huvudstaden och sen bara gå runt och mysa. Det är livskvalitet. :)

Någon som spelar Rumble förresten? Roligt ordspel. Jag heter Inggus där.

Kramar

Dippar - igen....

När jag nu fått beskedet att jag inte har någon ny cancer eller metastaser i kroppen borde jag ju vara på toppenhumör. Varför är jag inte det då? Istället känns allt bara tungt och jobbigt. Enligt kuratorn idag så är det inget konstigt. Jag är och har varit i en enormt stressad och pressad situation så kroppen hänger inte riktigt med. Att jag kan stå och titta in i kylen och frysen, men ändå inte få ihop någon middag av det vi har är en reaktion på allt jag gått igenom. Koncentrationen, minnet och allt har fått sig en törn. Kuratorn berättade att det finns de cancerpatienter som inte kan orientera sig från en plats till en annan trots att de färdats samma väg många gånger. Stressen blir helt enkelt för stor för hjärnan att klara av och då blir det en del som får gå på sparlåga.

Kuratorn skulle i alla fall höra med sjukgymnasten om hon kan hjälpa mig med övningar att träna upp lungorna och öka kapaciteten. För så här går det inte att ha det. Det höll hon med om.

Idag tänkte jag göra pannkakor. Det var länge sen vi hade. Tar en stund att steka, men ... Nehe, nu ringde maken. Blir andra planer. Ska hämta svärmors nya fåtölj ikväll och då finns det ingen tid för pannkakor. Får bli något annat. Hämtmat kanske? ;)

Kramar

Summering

Vilken kväll det blev igår! Maten var supergod (fjällröding) och Tommy Körberg gjorde vad han skulle. Drygt 2,5 timme höll han på. Snacka om att få valuta för pengarna. ;)

Idag då? Ja, det har varit lugnt. Promenader med Harry och en del skrivande på datorn. Har även varit på vårdcentralen och träffat världens bästa allmänläkare. Lite konsultation med honom. Behöver inte berätta så mycket om det nu. Tar det en annan gång.

Och vädret håller i sig. Kanske inte lika varmt och lika mycket sol, men ändå... Det har varit fint.

Blir så jäkla trött på andningen bara. Skäms nästan när jag möter folk ute. Vad ska de tro? Att jag har noll i kondis? Hoppas det blir bättre på sikt. Annars vet jag inte...

Kram

Soliga söndag

Någon som känner av den förlorade timmen? Inte jag i alla fall. Och vädret håller i sig. Underbart.

Idag blir det restaurangbesök och konsert. Först italiensk mat och sen skönsång av Tommy Körberg. Låter som att det kan bli en rätt ok eftermiddag och kväll. Makens julklapp från mig. Rätt bra att man får ta del av någon annans julklapp. Sånt uppskattas. :)

Gårdagens skogspromenad med Harry var bra. Den jädra skithunden ska ner i allt skitit vatten i dikena bara. Snacka om att han luktar efteråt... Men man vet att han haft det mysigt och då får man tåla det. Han är ju trots allt av sorten vattenapporterande. ;)

Kramar

Innan dikeskörningen ;)

Vårkänslor

Vi skriver den 24 mars och redan tittar tussilagon fram. Härligt.

Kram

Ny dag

En ny dag och det fina vädret håller i sig. Det gillas. Blir nog en lång promenad med Harry i skogen idag. Han måste få springa av sig lite energi.

Visst ja. Ikväll får vi ställa om klockorna. En timme framåt. Tjuvar och banditer, nu tar de en timme från våra liv. ;) Brukar inte ha problem med det där, men jag har hört andra som har problem i veckor över den förlorade timmen. Konstigt.

Har bara Harry som sällskap idag. Undrar vad vi ska hitta på? ;) Länge sen jag var ensam hemma en lördag. Bara att vänja sig kanske (ja, inte att maken är borta), för snart nog blir vi ensamma när även sonen flugit ur boet.

Upp och hoppa. Ut och njut i solen. För det ska jag. :)

Kram

Hihi

Fredagskväll

Hämtmat från Efesos (kycklingspett). Mums. Några glas rött. Nice. Livet är bra gott ibland. Nu snurrar livet vidare. Bokstavligt talat...

Kram

Värme i luften

Vilken dag! Var på stan och lunchade. Satt ute. Sååå mysigt. :)

Kramar

Sommarstaden Örebro

Sol och värme

Nu må jag säga att värmen tagit ett grabbatag om oss. 16,5 grader som mest igår. Helt sjukt. :)) Soldyrkarna njuter på stans nya soldäck, precis vid slottet, när man går förbi. Ser riktigt behagligt ut.

Gårdagen blev bra till sist. Men jag blir på ett jäkla humör när dagen börjar som den gjorde igår.

Såg till att ta hand om mamma och sen på kvällen kom maken hem. Hinner knappt sitta ner och prata med varandra känns det som. Tur att det inte är så här intensivt jämt. Men han hann inte mer än hem förrän han berättade att det är en träff med gamla arbetskamrater ikväll. Kändes inget kul alls. Får hitta på något tillsammans med äldsta dottern istället, så det går ingen nöd på mig.

Nej, snart är det promenaden med Harry som gäller. Kanske bäst att göra sig i ordning innan dess.

Kram

Blir så arg

Om du ringt upp någon och fått reda på att den personen du söker är hemma igen om 10-15 minuter och blivit uppmanad att ringa då igen. Då ringer man ju upp 15 minuter senare. Därför blir jag så förbannad när vederbörande inte ringer eftersom jag står beredd att gå ut igen. Myndigheter... #%$£#

Dessutom fick jag samtal från försäkringskassan nu på morgonen. Eftersom jag inte genomgår någon behandling för tillfället såg hon sig tvingad att sänka min ersättning till 75 %. Suck. Orkar snart inte längre. Visst, jag genomgår ingen behandling, men följdsjukdomarna då? Är det inte tillräckligt allvarligt att jag inte kan syresätta mig fullt ut? Tydligen inte.... @€&$£#%

Bra start på dagen va? :(

Idag blir det en "fixa-med-mamma-dag". Saker ska lösas så att hon får det bra. Hon fyller snart 89 år. Hjälp! 89 år! DET är gammalt.

Gårdagens väder verkar hålla i sig. Sol och 15 plusgrader. Sjukt skönt. :)

Sent ikväll kommer maken hem. Då får jag ha honom hemma till på lördag. Då ska han till Upplands Väsby och årsmöte med goldenklubben. Att han orkar...

Kramar

Våren är här!! :)

Jädrans vilket härligt väder vi har idag. + 15 grader och sol, sol, sol. Underbart!! :) Gränsfall om man behöver jacka. Då är det varmt. Humöret är på topp såna här dagar. :))

Maken åkte till Oslo tidigt i morse. Blir kvar där till i morgon. Det här är en vecka när vi inte sliter på varandra direkt. Men så blir det ibland.

Har funderat och planerat lite kring min bok. Tänkte berätta min historia från den dagen jag fick reda på att jag hade bröstcancer. Jag har ju bloggat hela tiden, så allt är ju nerskrivet. Det gäller bara att få ur sig det så att det blir intressant att läsa. Ska försöka ha en positiv anda för att visa att det går att ta sig helskinnad igenom en sån fruktansvärd sjukdom. Spännande.

Kram

Harry myser i vårsolen

Maten klar

Nu är maten klar, men var är alla som ska äta. Det är konstigt, men korvstroganoff är inte populärt i den här familjen. Jag tycker det är gott. Så då var jag lite busig idag och gjorde just det. Får se hur många som gör mig sällskap. ;)

Har varit hos mellandottern och fikat idag. Hon bjöd på kärleksmums och jättegoda och frasiga våfflor. Riktigt gofika blev det. :)

Annars håller tröttheten från igår i sig. Känner mig orkeslös. Ändå ska man försöka stå på benen och orka, orka, orka. Det är mycket som ska fungera och ja, då tillåter jag mig att klaga när jag känner att krafterna inte räcker till. Det finns någon där ute som inte tycker att jag får beklaga mig, att jag satt mig i den här situationen själv. Blir riktigt förbannad på sånt skitsnack.

Nej, nu ska vi käka.

Kramar

30-årspresent

Han kom hem sent igår maken. Vet inte om det var före eller efter midnatt. Men han väckte mig och jag fick ett jättefint halsband i "30 år på dagenpresent". Kärlek.

Kramar

Ordentlig dipp

Idag blev det en ordentlig dipp. Tröttheten kom och tog över hela mig. Försökte sova lite förut när mina goa ungar gjorde mat, men det gick inte. Hjärnan ville inte koppla ner trots att jag tryckte control+alt+delete flera gånger. ;)

Äldsta dottern hjälpte mig att färga håret förut. Det gråa lyste igenom och det kändes inte bra. Men nu är det svart igen. Känns riktigt bra.

Idag är det på dagen 30 år sedan jag och maken träffades första gången. Fatta det - 30 år!! Och jag som inte är en dag äldre. ;) Tyvärr har det firats rätt dåligt eftersom maken envisas med att vara uppe i Norrland och leka med bilar på sjöis. Får väl fira en annan dag istället. Men han kommer hem vid midnatt nån gång i alla fall.

Hör båda tjejerna fixa med disken i köket. Själv har jag fått order att slå mig ner i tv-soffan. Gullungar.

Kramar

Vårvindar friska...

Jäklar vad det blåser idag. Halv storm. Men solen skiner och det är någon plusgrad. Så det är rätt ok ändå.

Frukost intagen och Harry har fått sin morgonpromenad. Så här sitter jag med morgontidningen, lagom tillbakalutad i soffan med vårsolen som värmer genom fönstret. Nice.

Men jag har så jäkla tungt att andas idag. Varför? Kan tycka att luften är perfekt. Ändå är det tungt. Skit också.

Vad ska vi hitta på idag då? Jag har ju bil. Kanske åka en sväng till Marieberg?! Inte för att jag ska handla nåt speciellt, men det är skönt att bara gå och titta.

Kram

Prickar igen

Nu har jag fått utslag på handen igen. Vad beror det på? Lokal allergi?! Eller är det någon reaktion på att handen är svullen? Kanske beror det på att att de tagit lymfkörtlarna? Det kliar inte, men jag känner mig påverkad. Suck.

Vid lunch idag åkte maken upp till Norrland. Själv har jag varit ute i skogen med Harry, bytt lakan i sängarna och gjort mat. Visst ja, jag har ju varit och handlat också. Och pluggat lite. Sista dagen att lämna in en uppgift idag. Så dagen har blivit kväll och det är dags för tv.

Nu är jag trött. Blir nog inte så sent ikväll. Gäsp.

Kramar

Skiiiitväder

Idag har det varit kallt och blåsigt och regnet har hängt som dimma i luften. Blä. Inget promenadväder direkt. Men nu är det kväll och ljusen är tända. Mysstämning. :)

Har blivit mycket bilåka idag, men det har gått bra. Måste se till så att mamma har det bra. 20 mil är inte så mycket när vägarna är så bra.

Jag är så jäkla nöjd med de nya gardinerna i köket. Maken såg förändringen direkt ;) och tyckte även han att det var riktigt fint.

Kram

Finfint

Om nu våren är lite vissen och håller sig härifrån så får väl jag inte vara sämre än att jag tar in våren. Vad kan vara mysigare än att göra vårfint med nya gardiner?

Vårkramar

Fick sällskap

Telefonen ringde. Det var mellandottern i andra änden. Hon undrade vad jag gjorde. Ligger kvar i sängen, svarade jag. Vill du ha besök, frågade hon och det ville jag självklart ha. Några minuter senare var hon här. Det blev lite snack. Och så lite snack till innan vi fyllde på med ännu mer snack. :) Så nu är jag alldeles torr i mun av allt snack. ;) Men det är alltid lika mysigt när de utflugna barnen kommer på spontanbesök. Inte alla mammor förunnat.

Vi tog sällskap ut med Harry. Hon skulle sedan hyra film och jag gå hem till mitt. Får se hur resten av dagen blir. :)

Kramar

Fredag

Fy skäms Nettan som lånade solen. ;) Du har säkert gömt undan den nånstans, för den är inte här idag heller. :( Nej, men visst är det så att när vårkänslorna väl satt klorna i en så blir det en stor besvikelse när våren kommer av sig. Man har någon förhoppning om att det alltid ska vara sol och vårvärme. Löjligt egentligen. För man VET ju att det inte är så. Ändå blir man besviken. Suck.

Fredag igen. Vart tar veckorna vägen? Kan någon bromsa tiden? Jag hinner inte med. Tycker inte jag gör så mycket på dagarna, saker som syns alltså, men det blir en hel del. Skulle jag räkna upp allt så skulle det bli en lång lista. Men jag vill inte tråka ut er med det.

Har en förmåga att förlägga saker. Skitjobbigt. Förr har jag haft stenkoll, men nu... Ett exempel. För ett halvår sen köpte jag hörlurar till mobilen. De var jättebra. Men så... Plötsligt var de borta. Letade överallt. Vände ut och in på jackor och väskor, men nej... De fanns ingenstans. Så jag köpte nya likadana. När jag skulle använda de häromdagen hittade jag de inte. Hjälp. Inte igen... Letade överallt. Vände (åter igen) ut och in på jackor och väskor, men nej... De fanns ingenst... Jo, efter mycket sökande så hittade jag de längst ner i ett minifack i väskan. Vem hade lagt de där? Inte jag i alla fall. ;) Fast jag måste nog erkänna att det är jag som lägger undan sakerna. Och så glömmer jag bort vart. Det kan reta mig till vansinne. ;)

Härliga fredag. Du är så välkommen.

Kram

Förmiddag inom vården

Var uppe tidigt i morse. Först skulle jag till vårdcentralen och sen sjukhuset. Och allt det är klart nu. Fick till och med sitta ner och tala med min läkare på onkologen. Egentligen skulle jag ju bara dit och spola venporten, men det blev ett samtal med honom också. Han är helt super. Fick nytt läkarintyg och så skrev han ut värkmedicin. Han har sån otrolig förståelse och lyssnar på vad jag säger. Bröstcancer (eller all cancer egentligen) väcker så många frågor, tankar och känslor, så då är det viktigt med bra sjukvårdspersonal omkring sig. Och det har jag verkligen haft. Lyckost mig. :)

Stackars sjuksyrran som tog hand om mig och min port såg till att både jag, bh och tröja blev nedblodade. Hon stack in nålen och spolade och när hon sen drog ut nålen igen - ja, då flödade blodet. Suck. Men, men... Värre saker har hänt.

Nu har jag slagit mig ner på ett fik i stan för att landa lite. Det är som alltid, stunderna på sjukhuset gör mig smärtsamt trött. Då är det mysigt att zippa på en latte och bara titta på människorna som far runt som tokar.

Svaret på cytologprovet dröjer 4 veckor. Finns en viss oro där, men det ska väl inte vara nåt får vi hoppas.

Nej, nu ska jag dra hemåt. Harry måste ut. Men jag undrar - vem tusan har lånat solen? Inte alls lika skönt idag.

Kram

Mums. ;)

Tredje promenaden idag

Har precis tagit en tur med Harry på stan. Det var den tredje för dagen. Denna gång fick vi sällskap av maken. :) Men det har varit skönt för vädret har verkligen varit mysigt.

Har pluggat lite också. Eller.. Ja... Tittat lite på kurskamraternas texter som jag ska ge respons på senast i morgon. Känns som om jag sköter det lite med vänsterhanden. Men vad gör man när orken inte räcker till till allt? Då är det nåt som får stå åt sidan. Men det fixar sig.

Har i alla fall fått lite tvättat idag. Och lite undanplockat. Känns bra faktiskt.

Sonen är piggare, men mellandottern är fortfarande risig. Annars mår vi bra. ;)

Och så har jag pratat med mamma. Hon är glad och go.

Så jag har haft en bra dag. Har du? ;)

Kramar

Dag för återhämtning

Sonen har varit sjuk - i magsjuka. Det värsta av det värsta. Blä. Jag avskyr att kräkas. Hoppas innerligt att jag klarar mig.

Annars blir det här en dag som jag ska unna mig en långpromenad med Harry. Vädret är fint, så det passar bra. Sen blir det väl nån tvättmaskin och det vanliga plocket. Kanske ska plocka fram dammsugaren också? Nej, hallå där! Vart tog min återhämtningsdag vägen? Men det städar sig ju inte själv precis.

Skulle ha varit till vårdcentralen och tagit cellprov nu på morgonen, men jag orkade inte. Får göra det i morgon innan jag ska till sjukhuset. Det funkar det också.

Först lite frukost.

Kramar

Mycket uträttat

Idag var en bra dag. Har fått mycket uträttat. Känns bra. För alla parter.

Nu när jag sitter ned i lugn och ro känner jag tröttheten och huvudvärken. Är nog inte helt pigg efter helgens värk. Ska ta hand om mig i några dagar nu. Blir besök på vårdcentralen och sjukhuset. Ska ta det "trevliga" cytologprovet (heter det verkligen så?). Sen ska jag till sjukhuset och spola venporten. Så jag har att göra.

Men först en god natts sömn.

Kram

Dags att släcka lampan

Så var den här dagen slut. Har varit en del att göra. Har några samtal att ringa i morgon också innan jag kan känna mig helt nöjd. Men sen så... ;)

Underbart väder har det varit, sol och 12 grader varmt. Sånt gillar vi.

Men nu är det dags att sova.

Natti natti

Vad är det för fel?

Har så in i helv... ont i ... Ja inte i någon tand utan mer i tandrötterna eller nåt. Så fort tabletterna går ur kroppen så får jag svinont. Funderar på om det är nån inflammation eller nåt. Kanske måste jag till tandläkaren? Är det inte det ena så är det det andra. Suck.

Har i alla fall varit och fikat hos svärmor. Efter det tog jag Harry och gick hem. Maken och äldsta dottern åkte till mellandottern och hennes sambo. De behövde hjälp med att borra upp saker. Undrar om han borrat fast sig själv för han har inte kommit hem än. :) Klockan börjar bli mycket och jag funderar på om vi ska äta middag - och när. ;) Jag är hungrig!

Kan summera gårdagens Melodifestival med orden: Rätt låt vann. Men det var ett brett spektra av låtar i år. Det spretade åt alla håll, men de allra flesta tyckte jag var bra. Ranelids låt var väl rätt udda, men var den bra? Nja, mer speciell än bra kanske.

Kramar

Inte helt kry

Fortfarande inte helt kry, men med värktabletter blir det så mycket enklare. Har varken tid eller lust att vara sjuk nu. Mycket är på gång. Men när allt är löst ska det bli skönt.

Snart fika hos svärmor. Jag tar en promenad dit med Harry. De andra åker bil. Vädret ser helt underbart ut. Hoppas det känns bra när jag kommer ut också.

Annars har jag pluggat lite idag. Det är lätt att det blir lite eftersatt eftersom det inte är ett måste. Egentligen går jag kursen bara för att hålla uppe skrivandet. Om det inte blir betyg är väl inte hela världen. Men det är bra med tips inför mitt eget skrivande.

Nu promenad till svärmor.

Kram

Halvrisig

Harry har varit riktigt risig i natt. Spytt och hulkat om vartannat. Nu är han väl bättre, men trött och hängig. Liten.

Själv mår jag inte så bra jag heller. Ont i huvudet och ena sidan av ansiktet. Värken sitter dessutom i tandrötterna eller vad det är. Gör skitont när jag biter ihop. Svårt att äta när man bara kan tugga på ena sidan. Suck. Ingen rosfeber så här långt i alla fall och prickarna på handen är nästan borta.

Kram

Någon som har en förklaring på vad prickarna kan vara för nåt?

Blev en resa till Phuket

Ja på film alltså. :) Bara maken och jag hemma, så det blev bio och nu har vi käkat räkor. Mums.

Känner mig lite olustig dock. Vet inte vad det är. Konstigt i huvudet och röda utslag på min svullna hand. Oroar mig för att det kan vara rosfeber. Vill inte. Vill inte. Kanske känns det bättre i morgon. Hoppas.

Kram

Varför?

Om jag nu inte har någon bröstcancer och inte heller metastaser i kroppen, varför tänker jag så mycket på det då? Det går inte att släppa tankarna. Antar att det blir bättre när jag får distans till det. Men just nu går det runt, runt och det känns som om huvudet är för litet.

Har försökt vara utan värktabletter några dagar för att se om värken blivit bättre, men kan bara konstatera att det har den inte. Det stretar och värker så fort jag rör mig. Skit också.

Men nu är det fredag - igen. Vart har den här veckan tagit vägen?

Kramar

Längtar tillbaka.

Uppe i varv

Jag har nog inte tagit in läkarens besked helt och fullt. Har liksom inte gett mig den tiden och utrymmet. Livet snurrar på i 180 runt omkring mig och jag hänger på. Men jag orkar inte med det. Måste ha tid för återhämtning. Det är så svårt att ge sig själv den tiden. Istället kör jag på och kommer inte på återhämtningen förrän mitt humör sviktar ordentligt. Först då förstår jag. Måste lära mig. Måste. Alltså, vad blir det för dag idag? Jo, en dag för återhämtning. Skönt.

Snön som kom igår är bara slask och smuts idag. Varför skulle det komma ner? Helt onödigt. Men igår, när vi gick från teatern, var det isgata. Fötterna bara gled undan. Och så detta idag?! Vill ha vår - nu!!!

Kram

Riktigt mysigt

Middag med vin och mycket tjejsnack. Riktigt, riktigt trevligt. Tack goa Marie. Sen blev det länsteatern Örebro och "Syrrorna". Duktiga skådisar gav oss en bra föreställning. I pausen fick vi stressa i oss ett glas rött. Likadant var det förra gången. Då borde de väl inte ha servering i pausen? Fick verkligen hälla i oss för att hinna. Tråkigt.

Här hemma håller sonen ställningarna. Maken har nämligen också utekväll även om det är jobbrelaterat.

Nu ska jag göra mig en latte och varva ner. :)

Kram

Våren kom av sig

Skit också. Det snöar. Visserligen inte mycket, men DET SNÖAR. Nu snackar vi skitig hund igen. Suck. Vill ha vår NU.

Har tvättat Harrys leksaker och reaktionen blev den vanliga - han springer runt med dom i munnen eller så ligger han och snuttar på dom. Han är lite crazy min goding. Och nu är han avmaskad också. Kanske funderade han varför det serverades köttbullar, men han visste inte att jag stoppat de fulla med maskmedel. Hihi.

Ikväll blir det middag på krogen och teater. Marie och jag har bokat in en tjejkväll. Ska bli riktigt roligt.

Nej, men om man ska ta och ge sig ut i snöslasket då. Inget att be för. Tufft att ha hund ibland.

Kramar

Tack

Vad glad jag blir över alla hälsningar. Ni är för goa. Tack till er alla. Kan lova att de gör mig gott.

Kramar

Jippi!!!!!

Ser ni någon som dansar och hoppar längs gatorna i Örebro idag så kan det vara jag. Det är helt sjukt. Röntgen visade ingenting, alltså inga metastaser eller förändringar eller så. Fan va gött.

Ska försöka lugna ner mig lite och förklara. Läkaren på onkologen ringde nyss. Han läste upp vad de skrivit och allt var bra!!!! Till och med pricken i lungan (som de opererade bort i juli) var helt borta. Det de kunde se var att något hålrum i den halva lungan hade något förtjockade väggar(??). Men det trodde de med största sannolikhet var en följd av operationen. Skulle ta djupa andetag när jag är ute, så kanske det skulle försvinna. Ja jädrar. Helt sjukt. Fy fan vad jag är glad. Sanslöst.

Nu måste jag ta in det. Bäst är att göra det på en promenad med Harry.

Glädjekramar

Åh nej.

Så går det när jag handlar. Suck. Naturligtvis tog jag fel gardiner. Fick ett par längder som är fodrade och det skulle jag ju inte ha. Behöver inte mörklägga i köket precis. Så det blir till att knalla tillbaka till affären och byta. Då är det tur att man bor i stan.

Men först en tur med Harry.

Sol på er alla. :)

Ny dag

Funderar över dagen. Har inga direkta planer. Känner mig lite tung i sinnet. Brukar vara så när jag varit hos kuratorn. Det är mycket att ta in. Sedan ska jag bearbeta det också. Och sortera upp det. Mycket blir ändå kvar i tankesystemet och snurrar runt där. Men det blir nog bra det också. Det vet jag att det blir.

Fint väder har vi i alla fall. Sol från klarblå himmel och nollgradigt. Kan inte bli bättre.

Pratade med mamma nu på morgonen. Härligt glad lät hon. Och hon var jättenöjd med gårdagen. Underbart.

Förresten. Köpte nya köksgardiner igår. Gröna öljettlängder. Blir nog fint när de kommer på plats. Så lite har jag ju att pyssla med.

Kram

Underbar vy över Stockholm taget från söders höjder.

Bra besök

Besöket hos kuratorn kändes bra. Fick en del "verktyg" hur jag ska hantera oron/väntan inför läkarbesöket nästa vecka. Men det viktigaste var att hon hjälpte mig att hitta knep för hur jag ska hantera den privata situationen som dykt upp vid sidan om sjukdomen. Det är tufft, men jag är stark och kan stå emot och inte tillåta mig sjunka till samma låga nivå som vissa gjort.

Vad ska jag göra mer idag? Kanske ta bussen till Karlslund och promenixa med Harry där? Det är ju så fint. Kul också att gå nån annan stans än inne i stan. Vi får se. Harry bryr sig nog inte så mycket var vi går. Han hittar sina goda dofter överallt. :)

Kramar

Natti natti

Nu är det dags att sova. Dagen har varit bra. Umgåtts med mellandottern och haft kvalitetstid. Jättehärligt.

I morgon blir det ingen sovmorgon. Ska vara hos kuratorn klockan 10. Innan dess är det nog min tur att ta morgonpromenaden med Harry. Hoppas på bra väder.

Men nu är det dags för John Blund att göra entré.

Natti

Vardag igen

Och så damp jag ner i vardagen igen. Suck. Det känns så himla påtagligt efter en sån helg. Men jäklar vad mysigt det har varit. :)

Idag blir det fika på stan med mellandottern. Var några dagar sedan jag träffade henne, men det blir ju så när hon pluggar på universitetet och jag har haft fullt upp med annat. Fullt upp och fullt upp... Det lät nåt det. ;) Nej, men det är privata saker som jag tvingats ta tag i. Då blir det perioder när man inte ses så ofta. Men idag så.. :))

Jaha. Och i morgon blir det ett besök hos kuratorn. Skönt. Måste prata om väntan och oron inför resultatet.

Men nu blir det promenad med Harry. Verkar som om han vill det för han kommer och pockar på uppmärksamhet. Gullgrisen. :)

Kram

Hemma igen

Så sitter vi här hemma igen och allt är som vanligt. Var hos mamma en stund innan vi lämnade Stockholm. Tog henne med på en biltur runt söder och som hon berättade om alla ställen. :) Hon har minne som en häst tanten :) och var väldigt glad över bilturen. Länge, länge sen hon såg söder, Slussen, slottet osv.

Nu är det söndagskväll och jag har sannerligen fyllt på energidepån. Det här lever jag länge på. :) Veckan som kommer ska jag till kuratorn och sen blir det teaterbesök med Marie.

Kram

Ja jäklar :))

Vilken kväll. Och vilken dag! Det här behövde jag verkligen. Åt hellskotta (stavas det verkligen så?) med Melodifestivalen. Mer Lennie Skifs åt folket istället. Då vet vi att det blir mer än bra. Ja, jag är lyrisk, upprymd, glad, you name it. Skifs is the man (efter maken förstås;).

Men nu är det sent och vi äldre ;) måste sova för att orka med morgondagen. Jo så är det sannerligen. Gäsp. Taxi från Tyrol till hotellet och nu ser sängen jäkligt inbjudande ut. Säng, säng, säng, sova, sova, sova, säng, säng, säng osv. God natt. Och tack till maken för den bästa julklappen. :))

Kramar

Läkartid

Sköterskan på onkologen ringde vid 10-tiden. Då fick jag tid för portspolning. Vi pratade också om att jag röntgats och väntar på resultatet. Dessutom är jag ju i behov av ett nytt läkarintyg. Någon timme senare ringde hon upp mig igen. Då hade hon pratat ihop sig med en kollega och de hade bestämt att det bästa vore om de bokade in mig på en läkartid (den 15 mars) och så får jag porten spolad i anslutning till det besöket. De förstod min vånda och oro över att behöva vänta på resultatet. Underbart med såna människor. Har faktiskt bara gott att säga om onkologen här på Usö.

Sen har jag varit ute med Harry. Riktigt härligt vårväder. Äldsta dottern anslöt på promenaden när jag passerade hennes hus. Kul med sällskap.

Och i kväll blir det mat och 50-talsmusik med Peter Jesewski (vet inte om det stavas så, men det är han från the Boppers i alla fall). Och i morgon blir det en dag i det fina Stockholm och på kvällen mat och "LennieSkifs" på Tyrol. Ja jädrar vad det ska bli kul. Ska njuta tillsammans med maken.

Kramar

Duktiga mig

När ingen annan säger det får jag väl säga det själv: Duktiga mig som tog tag i saker nu på morgonen, samtal och annat som jag inte orkat grotta ner mig i förut.

Ringde onkologmottagningens telefonsvarare och fick en telefontid med sköterska idag klockan 10. Måste ha nytt läkarintyg plus att jag måste få en tid för att få min venport spolad. Låter som den enklaste sak i världen; ett telefonsamtal. Men det finns så mycket känslor i ett sånt samtal. Saker och oro som ligger och pyr under ytan. Men nu är det gjort.

Vad glad jag blev över dina rader kära bc-syster. Kul att du hittat till mig. Och visst stämmer det att det är mycket svårare att berätta om det som händer i min kropp, saker och känslor som inte syns. Hur mycket vill de höra? Hur mycket vill jag berätta? Om de vill höra; Vad ska jag berätta? Jag kan visa min svullna hand och ärret efter mitt bröst. Men sen då? Det är ju inte bara det synliga. Nej, det är jättesvårt. Därför blir det oftast att jag svarar: Jo, det är väl rätt ok. Antar att du upplever ungefär samma sak.

Nu ska jag äta frukost och läsa morgontidningen. Sen blir det väl promenad med Harry. Vårvädret håller i sig utanför fönstret.

Kram

Krångel, krångel

Sjukdom och energibrist och krångel verkar gå hand i hand. Mår skit av oro och följdsjukdomar. Ovanpå det mår jag ännu mer skit av sånt som krånglar. Skulle behöva extra energi för att fixa krånglet, men energin räcker knappt till att få tiden att gå just nu.

Skulle ha ringt läkaren idag, men jag orkade inte. Och min sjukskrivning som går ut idag. Måste ringa i morgon. Måste.

På min blogg ljuger jag aldrig när jag berättar om mitt sjukdomstillstånd. Här kan jag berätta hur jag mår. Men när jag möter människor på stan, människor som ofta inleder med frasen: "Men vad du ser pigg ut." Vad svarar man på det? Ska jag dra hela historien? Eller bara berätta det senaste? Oftast blir svaret nåt i stil med: "jo men det är väl ok." Varför? Det är ju inte ok. Långt därifrån. Men vad säger man till någon som man möter på stan och kanske pratar med i 5-10 minuter?! Folk får tänka vad de vill, men jag mår fan i mig inte bra.

Kramar

Orkar inget

Kan låta konstigt för den som aldrig varit med om det, men att röntga sig för att se om man har cancer (tumörer) i kroppen och den oro det ger gör i alla fall mig dödstrött och nedstämd. Att sedan behöva vänta på resultatet är än jobbigare. Idag har jag exempelvis haft svårt att slita mig från sängen. Känner att jag kan tänka bäst där. Eller tänka och tänka... Det är mest saker som snurrar i huvudet. Skönt att jag har ett besök hos kuratorn inbokat nästa vecka. Känner att jag måste ventilera.

Fan för bröstcancer. Ge mig mitt liv tillbaka.

Kram