memyselfaj.webblogg.se

På väg hem

Sitter i Silja Lines buss på väg hem efter ett par härliga dagars kryssning till Helsingfors med äldsta dottern.

Åkte hemifrån med bussen i söndags kl 11.10. Resan till Stockholm inleddes med en timmes stopp bara 20 minuter hemifrån. Helt sanslöst. Men då fick ju jag, i min roll som kaffetunna, möjlighet till en kopp. :)

Därefter fortsatte resan med små stopp i metropoler som Köping, Kungsör, Eskilstuna, Strängnäs och Södertälje. Framme vid båten 15.45. Femton och fyrtiofem!!! En resa som normalt tar drygt 2 timmar tog alltså 4 timmar och 35 minuter!!!! Helt jädra sanslöst vilken sightseeing vi hamnade på.

På båten blev det i alla fall buffé på kvällen, nåt gott att dricka och förstås lite shopping.

Efter frukosten hade båten lagt till i Helsingfors, så vi gick in till stan och tillbringade några mysiga timmar där. På kvällen struntade vi i buffén eftersom vi inte var riktigt nöjda efter gårdagens middag. Visst, det var gott, men det är sååå mycket. Blir bara snurrig av all mat och vet inte var jag ska börja. Blir nästan mätt av att se all mat och sen är det ingen mysig restaurangmiljö. Ja, sån är jag. ;) Blev istället grillat kött på en restaurang på båten.

Hade jättesvårt att sova på nätterna. Sängarna var inte de bästa och kudden ska vi inte tala om - den var tunn som ett tomt örngott. Men vi har haft det riktigt, riktigt mysigt. Tagit det lugnt och tillåtit oss att bara njuta.

Men nu sitter vi på bussen igen. Ja just det... Den som tar oss runt till de olika metropolerna. Har bara sista stoppet kvar, det som stannar oss i en timme - bara 20 minuter hemifrån. Ja, herre Gud. Hade varit bra om nån kunnat hämta oss. Då hade vi varit hemma innan bussen lämnade platsen. Så det blir att fylla på kaffetarmen i stället. ;)
Kramar
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: