memyselfaj.webblogg.se

Slagregn

Trodde jag skulle vara pigg efter en god natts sömn, men ack vad jag bedrog mig. Verkar som om det triggade igång tröttheten istället. Men det är väl så när man efter många dagars fokus tillåter sig själv att slappna av. Behöver väl någon dags laddning innan jag är tillbaka på banan igen.

Ja någon långpromenad blev det inte idag. Orsaken stavas slagregn. Vilka jädra regnskurar! Paraplyet förslog inte långt. Är det så här vädret ska vara nu?

Båda döttrarna har varit här idag. Vi har pratat och myst. Middagen blev kyckling med sojasås och pressad potatis. Gud så gott. :)

Snart blir det födelsedagsfika. Harry blir tre år idag. Maken köpte en pipleksak åt honom, men han tycker den är lite läskig. Han ska få ett ben som present om en stund. Tre år... Minns när vi var och tittade på honom. Då var han som en liten hårboll som busade med sin kullsyster. När vi sedan hämtade honom låg han lugnt i mitt knä hela vägen hem. Tre år... :)

Nej, nu måste jag ha kaffe annars somnar jag. ;) Sov gott så möts vi i morgon.

Kramar

Redan morgon?!

Gud vad jag har sovit gott i natt. Vaknade med ett ryck och när jag tittade på klockan höll jag på att få en chock. Den var 10! Minns inte att jag varit vaken en enda gång från det att jag somnade igår kväll. Men så känner jag mig utvilad också. :)

Kanske var det vinet till middagen igår som gjorde att jag sov så gott?! Jo, jag tog mig faktiskt både ett och två glas vin till det grillade köttet. :) Busigt av mig va? Men så var det ju lillördag också. Till köttet var det hemmagjord tzatziki och något annat gott som jag inte ätit förut; crème fraîche mixat med avokado och lite salt och peppar. Gud vad gott det var! Kan rekommenderas. :)

Idag ska jag gå en långpromenad med Harry. Känner att både han och jag behöver det. Måste rensa tankarna lite. Blir stundtals väldigt intensivt där uppe. Då är en Harrypromenad bästa medicinen. :)

Kram

Slappo

Snacka om att kunna slappa. Harry är mästare. :) Kolla in bilden. ;) Det är sannerligen inte lätt att motstå hans bedjande ögon när vi äter. Förstår dig precis Mona. Vi har också varit duktiga på att sticka åt Harry godsaker. Men nu ska vi försöka hålla oss från det. Jag får väl titta åt ett annat håll när han tigger. ;)

Humöret är väl lite bättre idag, men ryggen värker fortfarande. Tänk egentligen att man kan vänja sig med att ha värk nästan jämt. Men efter min bröstcancer har det blivit så. Det är när det är som värst som det börjar "pysa ut" lite klagolåt. Stackars min omgivning de dagarna. ;)

Ska snart iväg och fika. Sen blir det till att ta sig iväg och handla. Så den här dagen ser ut att kunna springa iväg den också. :)

Kramar


Aj min rygg

Idag värker ryggen ordentligt. Har svårt att hålla mig upprätt. Ännu mera värktabletter. Räcker det inte med att jag har ont i lederna? Tydligen inte....

När jag ändå är inne på klagospåret, så kan jag berätta att jag känner mig trött, otroligt sömnig. Har sovit oroligt ett tag och det gör väl sitt till. En timme efter att jag kommer upp på morgonen slår tröttheten till och ögonlocken blir tunga. Jag är inte den som beklagar mig, men just nu känns det tufft.

Nu verkar vi i alla fall ha vunnit över Harry. Han äter nämligen upp sin hundmat utan något annat i. Skönt. Men det har varit jobbigt. Han har tittat så bedjande när vi ätit och jag är så blödig för honom. Han är ju min lilla bebis. ;)

Sitter och väntar på en reparatör som ska fixa en spis som inte fungerar. Nu är det en timme sen han skulle ha varit här...

Nej, nu är det dags att ta nya tag. Måste duscha, men antar att då, precis just då, kommer reparatören. ;)

Kram

Oj det regnar visst

Nu är det både kyligare och regnigt. Blev faktiskt förvånad när jag kom ut. Har blivit så bortskämd med sol och värme en tid. Men det är väl bara att vänja sig.

Annars har det varit fullt ös hela dagen. Inte suttit på rumpan många minuter. Mycket fix. Har duktigt ont i ryggen igen. Suck. Men som sagt, det är många bitar som ska falla på plats och det gör de, en efter en. Kul.

Har rossligt i bröstet. Det gör att jag hostar mycket. Och så får jag tungt att andas. Är sååå trött på det.

Nu är det dags att bänka sig framför tv:n. Vet inget om kvällens program, men det finns säkert nåt att se.

Kramar

Gör ingenting

Mors dag är snart slut och mor har firats med fika. :) Annars har jag inte gjort så mycket. Mest tagit det lugnt faktiskt. Känns bra att tillåta sig det ibland.

Vädret håller i sig. Soligt och varmt som tusan.

I veckan som kommer är almanackan tom för min del. Känns rätt ok.

Kram

Oj. Sverige vann visst?!

Orkade inte hålla mig vaken igår och vad händer få?! Jo, Sverige vinner förstås. Annars brukar det vara så långrandigt när länderna delar ut poängen, men jag antar att det inte var det igår. Skit också. Men jag har sovit gott i alla fall. ;)

Men Mona, vilken historia med din rosfeber. Usch. Stackare. För mig var det tredje gången när jag fick det förra året. Blir alldeles knallröd på bröst, arm, hals osv. Sen hade jag drygt 40 graders feber. De la in mig för att ge mig penicillin intravenöst för att få stopp på det. Har en laddning Kåvepenin hemma som jag ska ta om jag får det igen. Tråkigt att du känner så för vården. Jag känner precis tvärtom. Alla har varit så lyhörda, förstående och hjälpsamma - allt från vårdcentralen till alla avdelningar på sjukhuset.

Nu ska jag väl försöka vakna till och köra igång. Solen lyser och det är varmt. Dags för frukost.

Kram

Zömnpiller

Kan inte hålla ögonen öppna snart. Ögonlocken är blytunga. Kom på att det är ett år sedan jag var inlagd på infektionskliniken med rosfeber. Då orkade vi inte se hela melodifestivalen, jag och min rumskompis. Ett år sen... Vart f-n tar tiden vägen?? Nu är det ny melodifestival och jag tror inte jag orkar se hela i år heller. Är så trött.

Ja du Mona. Det är lätt att tuffa på i för hög fart när man är mitt uppe i nåt som kräver ens engagemang. Det straffar sig - gång efter gång. Varför lär man sig aldrig?

Kramar

Helt slut

Satte mig ner i soffan en stund och kände då att min kropp värker och att jag är ordentligt trött. Har varit full snurr hela dagen. Men allt har gått bra, precis enligt planen. Nu ska jag inte göra så mycket mer utan duscha och sedan slappa, bara slappa. :) Kanske tar jag mig en promenad och handlar kvällsmys, men det är allt.

Kvällen är väl menad åt Melodifestivalen. Eller? Tycker i och för sig att det är ett rätt långtråkigt program, så vi får väl se. Eftersom jag har kontroll över kontrollen, så kan jag ju faktiskt tillåta mig att zappa. ;)

Kram

Sjukt varmt

Egentligen ska man ju inte klaga på värmen, men nu är det sjuuukt varmt. Känner mig helt slut.

Läkarbesöket gick bra. Han kollade igenom mig, men det fanns i alla fall inget kännbart fel. Han lyssnade på mina lungor och det lät bra. Rosslet jag har trodde han sitter i luftrören, kanske att det kan vara astma. Sen pratade vi om gastric bypass. Har varit i kontakt med min läkare på vårdcentralen om det och han har i sin tur skrivit till min läkare på onkologen. Jag väger för mycket och har jo-jo-bantat i omgångar. Nu vill jag en gång för alla få ett slut på det och då är en magoperation ett bra alternativ. Det tyckte läkaren också. Han ska skriva till kirurgerna för att eventuellt skynda på processen. Så det är bara att vänta och se. Spolade porten och tog en massa blodprov också. Sen berättade läkaren att han ska gå i pension senast första november. Det känns ledsamt.

Sen så har jag ju klippt mig också. Blev kort. Och så tunnade hon ur det ordentligt. Som alltid så tycker man det är sådär när man går därifrån. Men lite eget fix gör nog susen. ;)

Kram

26 grader - inne!

Nu på morgonen har vi 26 grader varmt inne och nästan 20 grader ute. Helt sjukt. :)

Ja, det blev riktigt fint på altanen. Blir inte så stelt om man har mycket gröna växter. Tror nog vi kommer trivas där i sommar.

Men gud Nettan! 30 år! Som gifta! Minns det som igår när du och jag åkte skridskor i Kungsan eller gick på Grönan. Nu har du varit gift i 30 år! Hur gamla är vi egentligen? ;) Maken och jag har varit tillsammans i 30 år och gifta i 23. Det är inte klokt. Minns när min mamma fyllde 50 och hur gammal jag tyckte hon var. Nu är vi där både du och jag. Men inte känner man sig så gammal?! ;)

Dags att göra sig i ordning. Blir hämtad av maken om en stund. När läkarbesöket och spolningen av porten är över ska vi äta lunch. Tydligen ska det vara både bra mat och trevlig miljö på restaurangen vid södra vattentornet. Kanske äter vi där. :)

Tant Grön i Vintrosa kan nog bli ett utflyktsmål i sommar. Tack för tipset Mona. Kul att ha ett mål när man är ute och åker.

Kramar

Så här blev det

Blomsterinköp

Det blev en tur till Smultrongården i Dylta Bruk idag. Massor med fina grejor hade de; porslin, smycken, kläder osv. Vi satte oss ner och drack lite Loka. Egentligen hade jag kaffe också, men det smakade inget gott i värmen. Mysigt utflyktsmål som varmt kan rekommenderas.

Sen blev det en tur till Plantagen. Där köpte jag lite högre växter som säkert blir fina på altanen. Frågade om det går att ställa ut en benjaminfikus. Tydligen går det bra. Måste bara skydda den mot frost. Äsch, dör den så dör den. Den står bara och skräpar ner i ett hörn just nu. Ute kanske bladen blåser bort åtminstone. ;)

Nu ska det grillas igen. Idag blir det fläskfilé. :)

Kramar



Godmorgon världen

Klockan är tidig morgon och det är redan 17 grader i skuggan. Kan bli ordentligt varmt idag. Får se vad vi hittar på. Mellandottern ska nämligen höra av sig när hon är klar på universitetet. Då ska vi ta deras bil och åka iväg nånstans. Mysigt. Berättar mer om det sen.

I morgon är det dags för läkarbesök. Måste se till att få venporten spolad också. Borde ju vara tre månader sen jag gjorde det senast. Men det är ju gjort på 10 minuter.

I morgon eftermiddag ska jag klippa mig. Skönt. Vet inte vad det är, men kvaliteten på håret är inget vidare. Det är som svinto x 2. Visst, jag ska vara glad att håret växt ut igen, men det är så tjockt och hårt. Får se om frisören har någon idé hur jag ska klippa mig.

Ja du Mona. Jag tuffar på, men inte alls i det tempo jag hade innan jag fick bröstcancer. Något gott har sjukdomen ändå fört med sig och det är att jag tar tillvara på tiden här och nu. :)

Kram

Hänger i

Jo, jag hänger i. Är trött, stressad och mår inte helt ok, men jag måste kämpa på. Det är massor som ska göras och saker ska fixas. Men det är bara att tuffa på.

Ska till läkaren på onkologen på fredag. Maken följer med. Skönt att få träffa honom och ställa alla frågor. Känner oro över andningen. Men sjukskrivningen har han redan fixat. Fick läkarintyget på posten i fredags. Skönt att kunna lägga det åt sidan och bara fokusera framåt.

Har varit på stan en stund. Soligt och varmt. Ljuvligt att ha sommaren framför sig. :) Köpte tre liter söta och små belgiska jordgubbar. Kan varmt rekommenderas. Blir dagens efterrätt.

Äldsta dottern är iväg och söker jobb igen. Håller alla tummar jag har.

Kramar

Mamma njuter i skuggan

Flintastek och champinjoner

Mums. Det doftar grillat utifrån altanen. Flintasteken och champinjonerna trängs på grillgallret. Till det blir det friterade pommes, vattenmelon och fetaost. Såg ut som om maken hunnit göra egen aioli också. Lite vin till och man kunde tro att det är fredag. :)

Har klippt klorna på Harry så nu hörs det inte små klickljud på golvet när han går. Men det gäller att inte klippa för mycket. I morse åt han upp sin hundmat förresten. Utan något gott i! Människan-hunden 1-0. ;) Nu när det är svalare ligger han och myser och leker med sin nya leksak.

Nej, nu blir det mat.

Kram

Grillat och
Harry med ny leksak

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1685541/images/2012/pic_203673128.jpg" class="image">

Vilken värme :)

Först lite fix och trix och sen promenix med Harry. Och det är varmt. Riktigt varmt. :) + 20 grader i skuggan klockan 10. Nice. Plockade faktiskt fram sommarskorna idag. Lufta tårna lite. ;)

Nu blir det till att titta på dopet i tv. Prinsessan Estelle står i centrum. Vilket väder! Vilket intresse! "Alla" verkar vara där. ;) Jag kan erkänna att jag tycker det är bra med kungahuset. Bra pr för Sverige.

Sen blir det väl lite fika, sittning i solen, mer promenix och så grillning i kväll. Så det verkar som den här dagen ska gå den också. :)

Kram

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Skönt. Har varit en bra helg när vi hunnit med mycket. Och umgåtts med nära och kära. Härligt. :)

Här hemma möttes jag av en superglad Harry. Han har fortfarande inte ätit så mycket eftersom han inte får människomat. Men lite hundfoder har han ändå tuggat i sig. Troligtvis för att han är superhungrig. ;)

Nu är det en ny vecka. Ska till onkologläkaren på fredag. Annars får vi se. Har inget speciellt i görningen. Skönt att kunna ta en dag i taget.

Kram

Mycket uträttat

Vad effektiva vi varit nu på förmiddagen, mamma och jag. Vi har fått mycket gjort och ändå är vi inte riktigt klara för idag. Men vi måste ju hinna med en fika också. :) Sen tar vi nya tag.

Andningen fungerar skapligt. Tar Bricanylen flera gånger om dagen. Kanske därför?! Men det är ju rätt ok väderlek också. Det gör ju sitt till förstås.

Stockholm är så vacker på sommaren. Har rört oss en del i stan i helgen och sett den från sin bästa sida. Men inte kan jag säga att jag längtar tillbaka hit. Nej, Örebro är nog både för bra och bekvämt för att jag ska flytta därifrån. Tänk ändå att vi bott där 21 år i år. Ytterligare ett bevis på att tiden går. ;)

Nu blev jag lite nostalgisk ändå... ;)

Kramar

Vilken sommarvärme vi fått :)

Gud vad dagarna går fort. Idag har vi varit hos mammas bror och svägerska. Fick hembakat till fikat. Mums.

Sen åkte vi iväg och shoppade lite. Men mamma var trött, så det blev ingen längre stund.

Nu sitter vi här vid köksbordet igen. Mamma läser ett elakt brev som någon elak människa skickat till henne. Hur kan någon vilja en snart 90-årig människa så ont?! Blir så förb.... Men, som jag sagt förut, tystnaden är mitt starkaste vapen.

Snart blir det fika och tv. Sen natti natti.

Kramar

Söndag

En ny dag står för dörren. Satt i solen igår så jag är alldeles röd på armarna, halsen och i ansiktet. Härlig bonnbränna det blir. :)

Hade en riktigt mysig dag igår hos brorsan och hans familj. Blev både fika och mat. :) Kom inte hem förrän senare på kvällen. Då var vi tvungna att se "Kvällen är din" på tv. Mest för att se snyggingen Martin Stenmarck. Tänk att jag intervjuade honom för många år sen. Vi satt på ett fik här i Stockholm. Det var det året han skulle vara med i Melodifestivalen. Han är ju från Örebro, så jag var här i Stockholm för att göra ett reportage om honom för Örebro-Kuriren, som jag jobbade på då. Han hade med sig sin dotter Ida, som var liten då. Fan vad häftigt det var.

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Men det brukar alltid bli nåt. :)

Kram

Skatbo

Sitter vid köksbordet och tittar ut på grönskan. Träden växer så nära så jag kan nästan ta tag i grenarna. Ändå sitter jag på andra våningen och det är en gård mellan huset och slänten. Helt sjukt. När jag var liten var det rent i slänten förutom tallarna och granarna förstås. Jag åkte skidor och pulka mellan träden. Nu är det helt igenvuxet. Bedrövligt. Det är väl ändå inte meningen att träden ska växa in i huset? Skatorna håller på att bygga bo några meter från fönstret. Och ekorrarna hoppar omkring. Blåmesen landar på grenen och tittar sig oroligt omkring. Ibland hittar även koltrasten hit. Det är som ett zoo precis utanför fönstret. Här innanför sitter jag och mamma och äter frukost medan allt detta händer utanför. Kan tro att jag är på landet, men jag är ca 1 mil från Stockholms innerstad. :)

Nu ska vi dra igång dagen.

Kram

Rakt fram i grönskan syns skatboet.

I huvudstaden

Kvällen är här och snart dags för Lets Dance. :) Har ätit spagetti och köttfärssås. Köpte Felix färdiga sås på burk. Tror inte jag ätit den sen jag var liten. Smakade helt ok. Men det slår ju inte den hemgjorda. ;)

Resan hit gick bra. Kopplade in autopiloten, lutade mig tillbaka och njöt av musiken. Nej, självklart inte. ;) Men det känns nästan så när man åker samma väg många gånger. Det blir liksom lite tjatigt.

När jag var framme och fått upp mig själv och packningen till mamma, så fick jag jättejobbigt med andningen. Blev nästan lite panik där ett tag när jag började hyperventilera. Men det tog några andetag så var det borta. Men rädslan satt kvar en lång stund.

I morgon är en annan dag. Får se vad vi hittar på då. ;)

Kram

Promenad i vårsolen

Var tvungen att ta en lite längre promenad med Harry nu på morgonen eftersom jag inte får träffa honom på ett par dagar nu. Bäst för honom att vara hemma när jag åker till mamma. Men det var en mysig promenad vi fick i solskenet. Satte mig på en bänk längs Svartån och bara njöt en stund. Harry upptäckte en kundvagn som någon (säkert av misstag) puttat ner i ån. Den var liite läskig. Han kunde inte riktigt släppa blicken från den även om han försökte. :)

Nu har jag intagit frukost. Ska bara packa och sen kan jag nog börja röra mig mot huvudstaden. Blir väl (som vanligt) fika på Mcd i Strängnäs. ;)

Kram

Tittar på tv

Harry ligger i mitt knä och tittar på tv. Kärlek.

Slappdag

Idag blev det en sån där behaglig slappdag. Varit iväg och fikat, promenerat med Harry och käkat middag. Det är ungefär det vi gjort idag. Skönt.

I morgon blir det åka av. Då ska jag till Stockholm igen. Måste ta hand om lilla mamsen. Hon har fått utstå så mycket de senaste dagarna - en snart 90-årig människa. Hur tänker man då? Skulle kunna skriva spaltmetrar, men som sagt - tystnaden är mitt vapen. Det de inte vet ska de heller inte få veta. Fan vad skönt det känns.

Försöker vänja av Harry med att få människomat blandat i sin mat. Han äter inte hundmaten utan något gott i. Maken ställde ner skålen med bara hundmat i morse. Harry var framme och luktade, men vände och gick därifrån. Samma sak nu på kvällen. Hur länge ska vi få hålla på innan han äter sin hundmat? Det gör så ont i mitt hjärta. Han är ju van att vi blandar i godsaker i maten.

Nu måste jag nog sätta mig vid datorn en stund. Har en del att fixa med kursen.

Kramar

Snart blommar liljekonvaljen. :)

Måste väl skriva ;)

Vet inte vad jag ska skriva. Ändå har jag egentligen hur mycket som helst att berätta. Inget som hänt utan mer om hur illa jag mår över hur lågt människor kan sjunka. Men jag vet att min tystnad är mitt starkaste vapen.

Idag är det ju röd dag igen. Inget planerat. Får se vad det blir. Maken är pigg igen och hans sår läker så sakteliga. Skönt det. :)

Nu serveras det frukost.

Kramar

Sol = bättre humör

Ja du Barbro. Idag har vi sol och det gör mycket för humöret. Allt blir både enklare och roligare. Allra helst när man går och känner sig krasslig.

Har varit iväg och badat med Harry. Maken åkte med jobbarkompisarna på möte i Södertälje och då fick jag ha bilen hemma. Passade ju bra idag när vädret är så fint. Så Harry blev blöt idag med. ;) Det är så kul att se på när han far runt i vattnet. Han verkligen älskar det.

Har ringt och fixat lite kring mamma. Snart är allt i hamn. Hon är värd att ha det bra lilla mamsen. Är man snart 90 så behöver man ha det bra. Hon är pigg och orkar gå ut kortare promenader. En riktig krutgumma är hon. Undrar om jag fått hennes gener? Kommer jag att bli 90 år? Men så har hon fått vara frisk tills för ett år sen ungefär då hon fick de vanliga ålderskrämporna och -sjukdomarna.

Nu ska jag sätta igång tvättmaskinen och sen ska jag göra mig en latte, plocka fram min baden-baden och sätta mig och njuta i solen på altanen.

Kram

Regnskur

Promenaden med Harry idag var ingen höjdare. Visserligen hade jag paraplyet med, men vad hjälper det när det vräker ner?! Vi hamnade under ett träd intill en gata. Där stod vi i kanske tio minuter. Man kan lugnt påstå att vattnet kom både uppifrån och från sidan. När det lugnade ner sig gick vi hemåt i sakta mak. Vi var ju redan genomblöta.

Resten av dagen har jag suttit vid datorn och skrivit på en ny uppgift i kursen. Har gått bra faktiskt.

Behövde inte ringa onkologen och efterlysa nytt läkarintyg. Fick en kallelse att jag ska dit den 25 maj och träffa läkaren. Visserligen har min sjukskrivning gått ut då, men vad ska man göra? Bättre att få träffa honom, så att jag kan ta upp mina problem.

Nu är snart maken hemma. Idag blir det köpepizza till middag. Mums.

Kramar

Mår inte bra

Blir så less på allt. Sjukdom och elände suger musten ur mig. Ser liksom inget slut. När i hela friden ska jag få svara bra när någon ställer frågan: "Hur mår du?"? I och för sig så svarar jag väl "bra" när någon frågar, men då är jag inte ärlig utan gör det mest för att jag inte orkar med alla frågor. Jag vet ju knappt vart jag ska börja.

Något läkarintyg har jag inte fått än. Igår var det en vecka sen jag ringde onkologen och bad om det. Måste ringa och se om läkaren skickat det. Skulle egentligen vilja träffa honom för att få hjälp med min andning. Men man orkar inte.

Igår var jag upp på stan och beställde slipade solglasögon i alla fall. Känns bra. Skulle ta ca två veckor innan jag får dem.

Sen har jag ju min lilla mamma som vi tar hand om. Vi har fixat och trixat, så hon kommer få det jättebra.

Kram

Tungt

Fan vad tungt det varit att andas idag. När jag kom hem nu på eftermiddagen fick jag lägga mig i sängen för att lugna ner mig. Får lite av panik när jag inte får luft. Men det tog bara några andetag så var jag på banan igen. Men det är läskigt de sekunder som man hinner tänka om det är fel på lungorna. Det är då paniken slår till.

Snart ska jag börja med maten. Blir falukorv och potatismos. Det var vad jag kunde komma på. Tänk att det ska vara så svårt att komma på vad vi ska äta?!

Men först lite fix med tvätten och lite gos med Harry. :)

Kramar

Ny dag

Harry hoppade högt i morse när "fönsterstoppen" släppte lite och fönstret i sovrummet började slå. Så det verkar blåsa ordentligt där ute idag. Måste nog stänga fönstret till och med.

Senare ska jag gå upp på stan och gå runt och se vilka som har det bästa erbjudandet på slipade solglasögon. Kanske, kanske blir det en latte nånstans också. ;)

Måste tvätta också. Vätskan från makens operationsärr har lämnat stora spår efter sig i sängen. Ser verkligen inte så fräscht ut. Tur då att det var så sent som i förrgår som jag bytte lakan. ;)

Till Mona kan jag berätta att vi har lymfkliniken på Järnvägsgatan som ger behandling, antingen intensiv eller som man själv tycker. Med en remiss från sjukhuset får man hjälp där. På sjukhuset har de bara en lymfterapeut på deltid. Har varit hos henne en gång, men hon kunde bara ta emot de som har det svårast och dit hörde inte jag. Men med lymfklinikens hjälp har jag fått ner svullnaden i armen, men tyvärr inte i handen.

Kram

Bröllopsdag

Har gått hela dagen och tänkt att maken skulle komma på att det är vår bröllopsdag idag. Men icke sa nicke. Trots att vi pratade om den så sent som igår... ;) När jag påminde honom för en stund sen kände han sig lite skyldig. :) Men jag tar inte så allvarligt på det. ;) Inget jämnt är det heller. Lika många år som mellandottern blir om några månader - 23.

Nu ska vi se Mästarnas mästare. Spännande och bra produktion faktiskt. Skönt att ha något att titta på innan sängdags. Hostar gör jag, men inte så mycket. Försöker hålla mot fast det killar i halsen nästan hela tiden.

Ja Mona, jag var också tillbaka och jobbade heltid nästan ett helt år från det att jag var färdigbehandlad tills det drog igång med lymfödem och undersökningar och operation av lungan. Sen blev jag ju av med jobbet lagom till det var dags att börja prova på att jobba. Så livet har inte varit snällt mot mig. Men jag kämpar på. Får se, kanske dyker jag upp på Märtas den 5/6.

Kramar

Varmt och soligt

I morse var det riktigt varmt när jag var ute med Harry. Kan nog bli en fin dag om det håller i sig. Idag blir det promenad med goldenklubben. Får se hur många hundar och ägare som dyker upp. Ska träffas vid Oset och gå runt en sväng, fika och ha trevligt.

Annars så har jag hostat idag, så jag har lite värk i bröst och bröstrygg. Killar när jag andas. Kanske nån förkylning på gång? Länge sen jag var sjuk faktiskt.

Men Mona, är du örebroare. ;) Jag har varit på någon träff med bcf, men aldrig på någon caféträff. Har allt tänkt på att gå dit, men det känns inte så kul när man inte känner nån. Du har alltså samma typ av bröstcancer som jag haft? Kanske är du tillbaka på jobbet igen?

Senare idag måste vi fika. Blev mycket gofika kvar igår. Räcker säkert i flera dagar åt oss.

Kramar

Firad

Nu har jag blivit ordentligt uppvaktad. Har en lunch innestående med sonen, en present att önska när äldsta dottern åker på semester till USA i början av juni, slipade solglasögon och en spahelg eller liknande med mellandottern. Jädrar vilka härliga presenter. :) Har mycket att se fram mot.

Slipade solglasögon har jag önskat mig ett tag. Har såna där solglasögon som täcker mina vanliga glasögon, men trivs inget bra i dem. Känner mig synskadad. Inget ont om synskadade, men jag vill inte ha såna glasögon. Ska beställa nya solglasögon genast i veckan som kommer. :)

Har ätit god middag, köttfärsbiffar med pressad potatis. Svärmor var här och alla barnen med sambo. Druckit gott vin till, vin som dotterns sambo köpte i USA. Dyrt var det, men de tyckte inte det var gott. Men det tyckte jag. ;)

Städa hann vi göra innan alla kom, så nu ska jag bara slappa. Skönt.

Jo förresten. Jag har blivit med Converse. Trodde jag aldrig. Men dotterns sambo köpte ett par lila till henne i USA. Dotterns fötter var dock något för små, men mina fötter passade jättebra i dem. Så nu har jag alltså ett par lila Converse. ;)

Kram

Firas idag

Det är lördag och idag ska jag firas med tårta och middag. :) Men det händer hela tiden saker, som gör att inte allt blir som planerat. Mitt i städningen började makens operationsärr vätska - igen. Han har varit och kollat det, så det är ingen fara, men ett jädra skit är det. Massor av blodblandad vätska fyller plåstret och när det är fullt, ja.... Då rinner det längs benet. Stackarn.

Sen ska svärmor till sjukhuset för att kolla sitt opererade öga. Det är tydligen rött, men gör inte ont. Bäst att kolla i alla fall. Så där är maken nu. Sen måste han handla på vägen hem.

Och jag städar. Not so fun.

Kram

Hejåhå

Nu är vi hemma igen, men vilket skitväder vi mötte när vi kom till stan. Det blåste så att genomfarten var täckt av grenar och skit från träden. Dessutom hade det bildats stora sjöar på körbanan. Och nu skiner solen. Snacka om omväxlande väder. :)

Det har i alla fall gått bra för dottern. Både informationen och intervjun genomförde hon utan att bli toknervös. Men det är klart att det är spänt. Vet inte hur många anställningsintervjuer jag varit på, men nog har jag varit spänd på alla.

Middagen ligger i magen och maken har slocknat. Han ligger på rygg i sängen och snarkar. Och klockan som bara är halv åtta... Och det är fredag... Och min födelsedag... Kul. ;) Nej, men jag ska firas i morgon nån gång eftersom jag inte varit hemma idag. Så det så. ;)

Kramar

Regnet öste ner

Brunch på Mcd

Lämnat dottern på Kronofogdemyndigheten. Först information och senare idag intervju. Själv har jag promenerat med Harry i Lugnets naturreservat. Riktigt fint, men jädrar vad många hästar det var där. Ridtävling på gång. Harry gillade de stora djuren, men de gillade inte honom. :)

Nu blir det brunch på Mcd. Jag är vrålhungrig. Varit vaken sen fem i morse, men inte ätit nåt än.

Tack Mona för gratulation. Kanske ska jag be Mcd-personalen om ljus i min hamburgare. ;)

Kramar

Fredag på torsdag

Fy vilket skitväder det blev nu på eftermiddagen. Regnet öser ner. Det gör ju inte mitt humör bättre precis.

Men snart är det ju Lets Dance. Kul. Konstigt när det sänds på torsdagar bara. Men det gör inget.

Imorgon blir det tidig start. Ska med äldsta dottern till Falun där hon ska söka jobb. Måste åka hemifrån redan kl 6. Gäsp. Men det blir nog en mysig dag. Måste ju stanna till på nåt kondis och bjuda mig på lite födelsedagsfika också. :) Hoppas på bättre väder bara.

Kram

Tung dag

Vad fan är det med min andning?! Kände redan på förmiddagen att det var tungt - och då var jag bara inne. När jag sedan gick ut med Harry blev det nästan för mycket. Värker lite över bröstet när det blir så där jättetungt. Men det går över så fort jag börjar andas normalt igen. Blir så himla trött på all skit. Samtidigt ska ju vardagen fungera. Vill bara skrika. Skrika av frustration. Jag vill ha tillbaka mitt liv! Jävla bröstcancer som tog det. Och metastas i lungan.

Trötta och självömkande kramar

Regnet vräker ner

Just nu är jag glad att jag redan varit ute med Harry, för regnet fullkomligt vräker ner utanför fönstret. Trist. Man blir så bortskämd när solen skiner flera dagar i rad.

Ja Mona, det är en glad och nöjd hund vi har. För det mesta glad och nöjd i alla fall. Förstår att saknaden är enorm den dag de inte finns mer. Vi hade en golden när barnen var små, men honom tvingades vi avliva för han var inte trygg och var hotfull mot barnen. Vi fick honom när han var 8 månader, så man vet ju inte vad han varit med om fram till dess. Men Harry har vi haft sedan han var valp.

Vad gör man en dag som denna? Tvättar? Ja. Pluggar? Ja. Inte mycket kvar på kursen nu. Håller på med den avslutande uppgiften, en ungdomsnovell på 10-12 boksidor. Gäller att hitta ämne, karaktärer och handling som tilltalar målgruppen. Men jag tror jag är något på spåren. När kursen är slut ska de trycka upp alla noveller i ett samlingshäfte. Det ska bli kul. Vid sidan om kursen bygger jag på min egen bok. Det går inte fort direkt. Men nån gång... Nån gång ska den bli klar. :D

Kramar

Världens finaste

Lite om mycket

Ringde onkologen igår och talade med en sköterska som skulle lägga en lapp till läkaren om att jag behöver förlänga min sjukskrivning. Förra gången det hände kom inget läkarintyg.... Får se om det går bättre den här gången. Hur ska man göra annars?!

Gårdagen gick av bara farten. Fick en del gjort här hemma. På kvällen skjutsade jag mellandottern och hennes kompis till Maxi. Det skulle handlas. Fick lite handlat själv också. Handlade hem så jag ska göra stuvade makaroner ikväll. Sjukt länge sen vi åt det. Det är sån mat som jag fick mycket i min barndom. Fast då hade mamma gjort sina goda köttbullar som vi åt till. Här blir det "Farfars" köttbullar direkt från kyldisken. ;)

På kvällen såg vi "En stark resa med Morgan och Ola-Conny". Någon som ser det? Usch, man får nästan ont i magen när man tittar. De är så taffliga. Vet inte varför jag tittar egentligen. I andra serier reser de runt och visar kulturen, människorna eller maten. Vet inte vad tanken är med deras resor. Att de ska ta med inspiration och nya idéer till Ullared?!

Idag är annars en seg dag. Klockan har passerat tolv med råge och jag har inte fått något gjort. Måste ut med Harry, så det är väl bäst att få på sig lite kläder och ge sig iväg.

Kram

Måndag

Har inte varit ute än, men om det är så skönt som det ser ut, så ska jag gå ut snart. Harry har sovit hos äldsta dottern, så honom har jag inte behövt gå ut med. Har bara tagit det lugnt. Fast... Vika tvätt, plocka undan, tömma diskmaskinen, tvätta, bädda rent och annat smått och gott räknas väl inte som att ta det lugnt. Eller....?!

Maken är tillbaka på jobbet igen efter torsdagens operation. Han hade ordentligt ont igår, men skulle prompt till jobbet idag. Får se hur han mår ikväll.

Kan inte fatta att jag fått såna problem med andningen. Det piper och rosslar i rören nästan hela tiden. Blir så jäkla trött på all skit som drabbar mig. Är inte den som beklagar mig, men nånstans måste det ut. Men vem orkar höra på sånt i längden? Fast det hörs ju när jag andas att allt inte står rätt till.

Har några samtal att ringa. Dels läkaren och dels lite som rör mamma. Snart har alla bitar fallit på plats för henne. Så skönt. :)

Kramar

Bad och lek

Så har de träffat varandra för första gången, Harry och Benny, och som de lekte! Riktigt kul att se. :) Bad blev det också. Harry simmade ut och hämtade pinnarna medan Benny väntade vid strandkanten.;)

Vädret är jättehärligt. Skulle jag få önska, så hade det gärna fått blåsa lite mindre. Men man kan ju inte få allt. Har suttit i min baden-baden och njutit på altanen i alla fall.

Tog en promenad på stan och hamnade hos Håkan och Marie. Satt och snackade en stund innan det var dags att gå hem och göra mat.

Snart söndagskväll igen. Fasiken vad veckorna rusar på. Tror inte jag har något speciellt den här veckan. Måste jaga läkaren på onkologen för att få min sjukskrivning förlängd. Går ut den 20:e. Annars är det nog inget jag ska på. Jo, kanske följa med äldsta dottern till Falun på fredag. Hon ska på arbetsintervju där. Hmm... I Falun...

Kram

"Älska mig igen"

Välkommen till min blogg Mona och tack för dina sympatier när det gäller de äckliga fästingarna. Jag tycker det kryper och kliar överallt när jag upptäcker nya på Harry. Vidrigt! Hoppas halsbandet gör nytta snart.

Gjorde inte mycket idag fram till 16-tiden när alla kom hem. Då fikade vi och sen fick jag hjälp med att färga håret. Det gråa har en förmåga att ta över i mitt annars mörka hår. Trivs inte alls med det gråa. Att kvaliteten dessutom är sämre sen jag fick tillbaka håret efter cellgifterna gör det ju inte enklare direkt. Det känns som svinto. Någon annan som upplever samma sak eller har tips på inpackning, behandling eller liknande?

När håret var färgat gick jag och tjejerna på bio "Älska mig igen". Ingen höjdarfilm kanske, men det var kärlek och mycket feel good och det gillar jag.

När vi kom hem var det bara att sätta sig vid dukat bord. Grillat, potatis och svampsås. Mums.

Snart sovdags. I morgon ska vi träffa Maria och hennes vovve Benny. Hundarna har aldrig träffats förr, men det blir nog jättebra. De ska få bada och rasa av sig.

Kramar

Fan va äckligt

Hur många fästingar har vi plockat på Harry nu? 30-40?? Bara på några dagar! Det är sååå äckligt. I morse tog jag en som suttit ett tag... Stor som en ärta. Blä. Varför finns fästingar? Vad gör de för nytta i vår fauna? Någon som vet?

Var iväg och badade med Harry igår kväll. Han bara älskar att kasta sig i vattnet och simma efter pinnar.

Idag är maken iväg på biltävling i Mantorp. Nyopererad?! Jo, jag vet... Men han är envis. Får se hur det går, för i går kväll hade han nog ganska ont i ärret.

Men va fan... Åh gud vad äckliiigt!! Hittade en fästing till! Måste ta bort den innan jag tappar bort vart den sitter. Han har ju en hel del päls som de små rackarna kan gömma sig i.

Kram

Regn och blåst

Så kom skitvädret. Och jag som ska gå ut med Harry nu. Suck. Maken klarar inte av att gå ut med honom på någon vecka eftersom den lilla rackarn kan dra ganska ordentligt och det är ju inte bra för operationsärret.

Men vi har varit ute på stan och gått och tagit en fika på Wasa. Mys.

Läkaren på vårdcentralen ringde för en stund sen. Han hade sett resultatet från mitt utandningstest och tyckte det såg bra ut. Ska fortsätta med cortison och Bricanyl. Märkte bara idag vilken skillnad det är på andningen beroende på vädret. I morse sol och hög luft = bra att andas. På dagen regn och fuktigt = genast stockar det sig i bröstet och jag får stundtals panik när jag inte får luft. Fan alltså.

Har köpt fästinghalsband till Harry idag, ett grönt på djuraffären. Tidigare somrar har vi ju haft Apotekets halsband och det har funkat bra, men det innehåller ju så mycket gift som är synd att utsätta sin lilla älskling för. Får se om det här gröna funkar lika bra.

Nä. Nu ut i skitvädret. ;)

Kramar

Allt har gått bra

Vid 14-tiden sms:ade maken att han var klar och ville hem. Pigg kom han utknallande på parkeringen. Helt otroligt. Allt hade gått helt enligt planerna. :)

Innan dess hade jag varit hos kuratorn. Fick en del "hemläxa" med mig därifrån. Ska verkligen försöka ta tag i dem. Kan nog vara riktigt nyttigt för mitt självbefinnande. Att också få höra att jag ska tillåta mig vara sjukskriven och inte ställa onödiga krav på mig själv känns skönt. Jag är ju sjukskriven av en anledning.

Har också hunnit fixa pass till sonen innan vi åt lunch tillsammans. Hämtat gardiner på Jysk till mellandottern och plockat fästingar på Harry. Middagen bestod av räkmackor som jag och sonen gjorde. Sen har jag skrivit lite till kursen. Är inne på slutuppgiften nu, en novell. Spännande.

Nu är det Lets Dance. Men det är inte fredag. Eller är det det? Maken är ju ledig i morgon. Är det lördag då? ;)

Kramar

Lämnat maken

Nu har jag lämnat av maken på Läkargruppen. Operationen beräknas ta 20 minuter. De ringer när han är klar att åka hem, troligtvis om 4-5 timmar. Helt sjukt egentligen.

Själv sitter jag på ett fik och äter lite frukost. Blev inte tid för det innan vi åkte. Blir nog sittande här en stund tills jag ska till kuratorn. Sen ska jag med sonen till polisen och fixa pass.

Igår kväll var jag, sonen och äldsta dottern ute med Harry. Åkte iväg och promenerade längs skogsvägen. Mysigt. När det var dags för Harry att mysa med oss i sängen när vi lagt oss, så såg jag att det kröp i hans päls... En fästing! Fy sjutton vad äckligt. Sen kliade det överallt på mig. Undrar varför? ;)

Sommarvädret håller i sig. 10 grader varmt redan klockan 8.30. Det är vi inte bortskämda med. :) Tyvärr blir det väl inte så mycket tid över att sitta i solen, men det här vädret kan göra vem som helst lycklig. :)

Kram

Vilken konstig vecka

Inte nog med att vardagar, helgdagar och klämdagar förvillar den här veckan. I morgon ska maken dessutom opereras igen. Ljumskbråck den här gången. För snart 20 år sedan opererades han för samma sak fast på andra sidan. Han opereras tidigt på dagen och sen får jag hämta hem honom framåt kvällningen. Stackarn.

Annars är väl saker och ting som det ska vara. Mamma mår bra och är nöjd över det som sker omkring henne. Men jag väljer att inte berätta så mycket om det här på bloggen. Känns bäst så. Den som vill veta mer och stilla sin nyfikenhet kan ju ringa HENNE.

Nä nu ska jag ge mig ut i sommarvärmen. :)

Kram

Dagvill

Tisdag eller söndag? Snacka om att man blir dagvill en sån här helg när vardag och helgdag kommer om vartannat. Skönt att det är över. ;)

Idag har vi varit i Sörön och tittat på hav av vitsippor. Jag kan ju säga att vi inte var ensamma. Parkeringarna var överfulla. Solen sken och det var 16 grader. Helt fantastiskt.

På kvällen gick vi upp på stan, köpte varsin glass och satte oss och väntade på mc-kortegen som gick genom stan. De åker varje år till förmån för barn med cancer.

Nu har vi käkat och landat framför tv-n. Helgen är slut.

Kramar

Shopping med sonen

Igår var en bra dag för sonen. Först var han ju ledig från skolan och kunde sova länge. Jag menar lääänge. Men det förstörde jag lite. Hihi. Jag bokade tid till honom på frissan, så det var bara att kliva upp. Men det var nog värt det, för han blev riktigt fin. Sen var vi iväg och köpte lite sommarkläder åt honom. Det behövde han verkligen. Han är nämligen av den sorten att han tar på sig kortbyxor vid den här tiden på året och sen är det de som gäller tills frosten kommer. :)

Innan all shopping blev det promenad med mellandottern och Harry en bit utanför stan. Men jag hade glömt ta astmamedicin... Lät rätt ordentligt, men vi traskade ändå på. Var så skönt i skogen med all grönska och fågelsång. :)

Dagen avslutades med grillmiddag hos oss. Sen var ju tanken att jag skulle gå med till slottet och se majbrasan och fyrverkeriet, men krafterna var sopslut och kroppen värkte. Tråkigt är bara förnamnet. Men vill inte kroppen, så måste jag lyssna.

Idag ska vi se när en motorcykelkortege åker genom stan. Sen ska vi ta med fikakorg och svärmor och köra ut i vitsippsskogen. Inte många vitsippor man ser när man bor mitt i stan, så då får vi åka till dem. ;)

Kramar