memyselfaj.webblogg.se

Finbesök

Hur bra är inte Facebook?? Såg att några kompisar checkat in på krogen på andra sidan gatan. Efter viss skriftväxling ska de titta över när de tuggat i sig middagen. Kul. 
 
Idag blev det hämtmat från Saigon för maken och mig. Känns lie överarbetat att grilla en hel filé och göra potatisgratäng när det bara är vi två. Tar väl ett tag att vänja sig att barnen har blivit vuxna. ;)
 
Kram

Myslördag

När jag vaknade i morse var maken redan iväg. Han hade tagit med Harry och gått iväg och klippt sig. Så nu är han fin i kort sommarfrisyr. Framåt lunch gick vi ut på stan en sväng. Köpte Alpenkrafft mot min hosta. Får se om det löser upp slemmet i luftrören. Börjar bli riktigt irriterande med hostan nu. 
 
Satte oss ner på en Waynes coffee's uteservering på Stortorget. Ingen av oss var speciellt hungrig, så det blev en caffe latte till mig. Och så satt vi där och bara mös. :) Förresten så fick jag ett kort på cafét laddat med 300 kronor. Maken vet hur han ska göra mig glad han. Kärlek. 
 
Mötte några bekanta som vi pratade med, men sen gick vi hem och åt jordgubbar och glass (låter som om orden var tagna ur sommardängan "Mitt sommarlov" från min barndom;). 
 
Om en stund ska vi ut och rasta Harry. Tänkte åka iväg en sväng så han får springa av sig. Solen skiner, det är nästan 22 grader och blåser rejält. Inget regn här inte alltså. 
 
Kramar

Typiskt mig

Sonen skulle köra storasyster till jobbet tidigare idag. Då passade jag på att åka med honom och kliva av hos henne och gå hem med Harry därifrån. Men först en latte och en glass på Statoil. Satt i solskenet och delade glassen med Harry. Det var när jag lyfte muggen som det plumsa till och jag fick en stor skvätt kaffe på tröjan. Är det inte typiskt mig?! ;) Tur att jag inte träffade någon jag kände på vägen hem. ;)
 
Kram

Sjöodjuret Harry

Jippi!!!!
 
Nej, det är ingen säl. ;)
 
Världens finaste.
 
Trött och frusen.

En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar tills maken går på semester. Skönt. Har inte så mycket planerat. Det är också skönt. :) Första veckan ska vi åka neråt Europa. Med makens stora bilintresse och "åka-fort-intresse", så blir det kanske en sväng till Nurnburg ring (stavas säkert inte alls så;), för där vill han och sonen åka ett varv. Mig får de väl lämpa av på nåt trevligt ställe. :) Jag är nämligen inte alls förtjust i att åka såå fort. ;) Efter en vecka måste vi vara hemma, för då börjar sonen sommarjobba. Då har vi tre veckor som vi kan göra vad vi vill. 
 
Var iväg till Nora igår kväll. Nej, vi åt ingen glass den här gången. Vi käkade pizza. De har nämligen så sjukt god pizza på 47:an (tror det heter så). Sen var vi iväg så att Harry fick bada. Han är så glad i vatten den rackarn. Helt vild är han och bara kastar sig raklång i vattnet. Lite skillnad mot första sommaren då halva sommaren gick innan han vågade gå i från land. :)
 
Sen var vi iväg och tittade på två små kattungar. Sååå söta. :) 
 
Efter det åkte vi hem och åt jordgubbar. Sen var dagen slut. Men som tur var så kom det en ny idag. ;)
 
Kramar

Något kom emellan ;)

Tog fram stolen och satte mig. Någon minut senare kom det något vitt mellan mig och solen. Suck. Men det är fortfarande varmt... ;)
 

Härligt väder

Tog en långpromenad med Harry nu på morgonen. Solen värmde gott där vi gick i utkanten av stan. Det är så mysigt när Harry sköter sig och går fint i kopplet. Idag var en sån dag. :)
 
Har en "funderardag" idag. Tankarna snurrar i huvudet. Det gör mig lite nedstämd. Men vissa dagar måste få vara till för att tänka. Svårt att förklara. Kan bli flummigt. Men mitt i allt det här känner jag mig så ensam. Mitt liv tog en helt annan riktning och det var jag inte beredd på. Man ser sig själv som oslagbar, men så händer det något som gör att livspusslet får läggas om. Eller i alla fall läggas annorlunda mot vad man tänkt. Och allt detta är bröstcancerns fel. Jag är inte odödlig, men jag är en kämpe. Hur ser mitt liv ut om en vecka, en månad, ett år? Ingen vet. Mitt i allt detta sitter jag och funderar. 
 
19 grader på termometern. Kan bli en varm dag på altanen när solen dyker upp bakom hörnet. Ja, det får bli altanhäng för mig idag. Bara slappa i min baden-baden. :)
 
Kram

Stolt mamma

En lycklig son ringde nyss. Uppkörningen fixad. Grattis!!! Nu skulle han till syrran och låna bilen. Snacka om lycka. :)

Nostalgitripp

Ja, nog känns det att jag fick massage i går. :) Är alldeles öm i kroppen. Men det kan jag leva med. Vet att det gjorde gott. 
 
Funderar på vad jag ska göra idag. Solen skiner och jag ser faktiskt en blå himmel. Inte helt fel. :) Harry har sovit över hos äldsta dottern i natt, så jag behöver inte tänka på honom. Bara mig själv att tänka på. :) Men jag har ju tvätt som ska tvättas och en diskmaskin som ska tömmas och tvätt som ska vikas. Usch, nu blev det jobbigt. ;)
 
Har också en hög med urklippspärmar liggandes på golvet. Har nämligen varit lite nostalgisk och gått igenom sånt som jag skrivit. Gud vad jag saknar det!! Reportage, intervjuer... Tänk när jag intervjuade Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson. Mötte de, som enda reporter, på ett hotell i stan. Vilken intervju det blev. :) Det var ett mindre kaos. Lill-Babs tyckte så synd om mig att jag fick hennes mobilnummer, så jag kunde ringa henne senare om jag ville komplettera med något. Det behövdes aldrig. ;)
 
Minns också alla besök jag gjort på äldreboenden. Bland annat en gång när jag skulle skriva om en "vårdhund" och en "vårdkatt". Djuren njöt av att bli ompysslade och de äldre blev glada över deras sällskap. Blev ett riktigt mysreportage. :)
 
Har inte gjort några längre resor i jobbet, men en gång var jag och en fotograf till Oslo för att bevaka två lokala kändisar som var med i den norska uttagningen till Melodifestivalen. Ingen av dem kom med, men det var en jätterolig upplevelse. :)
 
Finns mycket, mycket mer i pärmarna, men det tar jag en annan gång.
 
Kramar

Aj. Det gjorde ont

Har varit och fått massage nu och jädrar vad ont det gjorde. Men det kändes skönt också. Värst var sätesmuskeln. Hon tryckte och tryckte och tryckte... Men så här efteråt känns det bra. Ska göra om det på tisdag. :) Tack för presenten älskade dotter. Äntligen kom jag iväg. :)
 
Nu ska vi ut till Marieberg. Jag har väl inte så mycket jag ska handla. Kul att följa med döttrarna bara. ;) och så köper jag mig nog en latte. Känner mig sugen på det. :)
 
Kramar
Taggar: Massage;

Regnar i alla fall inte ;)

Dagens väder är väl inget att hurra för det heller, men det regnar i alla fall inte. Just nu i alla fall... ;) Har inte sett någon prognos, så jag vet inte heller hur det blir längre fram. Men det går ju inte att göra något åt i alla fall, så det är väl bara att tacka och ta emot. Väder blir det ju ändå. ;)
 
Idag ska jag på massage. :)  Äntligen! Får se vad hon kan göra åt min onda kropp. 
 
Igår var jag tvungen att ringa Försäkringskassan. Hade inte fått några pengar och började bli orolig. Visste att jag skickat in läkarintyget och beslutet att sänka ersättningen till den lägre nivån hade hon redan meddelat mig. :( Vad var det denna gång? Pratade in på hennes telefonsvarare och bad henne ringa upp. "Jo, pengarna skulle sättas in på mitt konto imorgon (26:e). Det blev visst nåt strul innan midsommar, när allt skulle matas in." Ok. Där hade jag velat avsluta samtalet. "Men när jag ändå har dig på tråden kan jag ju höra hur planerna ser ut framöver?" Planerna? Vad tror de egentligen? Jag lever för dagen. Orkar inte tänka framåt. Hasplade väl ur mig nåt om andningen och värken och att jag ska tillbaka i höst för en ny röntgen. Planer? Jo jag tackar jag. Kom igen den dag när jag orkar tänka på annat än bröstcancer, tumör i lungan, ledvärk och problem med andningen. Den dagen längtar jag efter. 
 
 

Må-bra-bilder

Svartån med Nikolaikyrkan i bakgrunden.
 
Midsommarfirande i Wadköping.
 
Altanhäng i väntan på middag.
 
Harry har sett något läskigt i vattnet och tittar bedjande på mig. Titta så svansen hänger. Måste vara riktigt läskigt. ;)
 
Kramar

Skitväder

Vilket regnande! Har varit ute med Harry och både han och jag är blöta. Det är alldeles igengrått och blåser från alla håll, så paraplyet höll på att vända sig ut och in flera gånger. Skitväder. 
 
Känner på mig att det blir en slappdag idag. Inget jag klagar över direkt. ;) Lite tvätt och sånt där som ska fixas bara. 
 
För er som undrar varför min blogg ändrar utseende, kan jag berätta att de håller på att göra om hela systemet. Så det jag använder mig av just nu är en test och som det strular... Kommer inte in på sidorna, den låser sig när jag skriver (vilket betyder att det jag redan skrivit försvinner), föreslår ord och lägger in "sina" samtidig som jag skriver osv. De vill ha feedback - och det har de fått!!! Väldigt irriterande är det i alla fall. Ser exempelvis att jag fått en kommentar nu, men jag kommer inte in på den sidan. Måtte de få ordning på det snart annars byter jag till någon annan. 
 
Nej. Dags att ta tag i dagen. :)
 
Kram

Slut på helgen

Rackarns vad fort helgen gått. Känns som om en virvelvind svepte in och raskt tog oss till söndagen. Men det har varit mysigt med alla nära och kära omkring sig. 
 
Just i detta nu sitter jag i baksätet på väg hem från Eskilstuna. Sonen övningskör med äldsta dottern som handledare. Sjukt vad bra han kör. Nu har jag lämnat över mamma till brorsan. Får ringa henne senare ikväll och höra så att hon äter upp resterna från igår som hon fick med sig. Vi ska också hem och äta rester. 
 
Veckan som kommer är rätt lugn för min del. Massage på tisdag. Annars har jag nog inget bokat. Känns skönt, för jag känner mig lite trött. Att ha mamma här kräver en del av mig, men jag beklagar mig inte. Men är man inte helt ok, så tar det på krafterna. Samtidigt är det så kul att ha henne här eftersom jag ser hur hon njuter av vår närhet. :)
 
Ha det gott där ute och kör försiktigt på sommarvägarna. 
 
Kram

Söndag

Idag kan jag säga att det känns som söndag, men dagarna som gått har varit jättefina. Skönt dock att det inte alltid är sånt tempo (mycket folk som ska äta, trångt i köket när allt ska förberedas, jättetrångt runt bordet och berg av disk efteråt;). Nu är det desto lugnare. Ska åka iväg med mamma en sväng. Hon ska köpa present. Sen bjuds det på fika hos svärmor. Sen ska vi åka mot Eskilstuna och möta brorsan igen. Han ska se till att mamsen kommer hem därifrån. 
 
Funderade i morse vad jag gjorde på midsomrarna som barn. Men nej, jag har inga minnen alls. Jag var ju sommarbarn i många år och tillbringade somrarna hos olika familjer. Minns när jag fick en lapp runt halsen på centralen i Stockholm. På den stod det antagligen vart jag skulle. Känns jobbigt att tänka på. Ingen mamma att hålla i handen. Bara en tant som såg till att vi barn kom med tåget. Skulle jag kunna göra så med mina barn? Nej! Herre Gud! Men det var annorlunda då och mamma gjorde det för att jag och brorsan skulle slippa betongen på somrarna. Nu är jag glad för allt jag fått uppleva hos familjerna i Finnerödja, Vedum, Nävekvarn med flera. Men minns hur jag hade en klump i magen varje sommar inför sommarlovets början. Vart skulle jag hamna den sommaren? Usch
 
Kramar
 
 

Klarade oss nästan

Dagens gäster kom vid 15-tiden. Då bjöds det på fika på altanen med två hembakade tårtor. Solen sken och det var sååå varmt. :) Men sen hände nåt. Stora mörka moln drog in regnet över oss. Vi som hade tänkt äta utomhus... Det var bara att duka upp för nio personer i köket. Men det gick bra det också. ;)
 
Nu är det kväll (höll på att säga söndagskväll) och vi har sjunkit ner i soffan. Kan säga så mycket att jag blir inte uppe länge ikväll. Är helt slut. Ändå har jag inte gjort någon tårta. Inte har jag gjort så mycket med maten heller. Har hållit mor och svärmor sällskap. Och så är det lite mitt ansvar att röja i köket. Men även det har vi varit fler om idag. :) Trött är jag ändå. 
 
Gav dottern en weekendresa till London i 25-årspresent. Tillsammans med oss förstås. ;) Kul att få ta del av presenten själv. :) Blir kul att kunna se fram mot. ;)
 
Verkar som om alla ungdomar ska gå på bio ikväll. Men inte jag. Nej, visst ja... Jag är ju ingen ungdom. ;) Oops. Måste erkänna att jag hellre kramar kudden ikväll. ;)
 
Kram

Lugnet råder

Har ägnat morgonens första timma till att hosta upp allt slem ur luftrören. Blir helt vimmelkantig. Men nu är det rätt lugnt igen. Hostar inte mer än jag brukar...
 
Nåväl. Vaknade i alla fall utan huvudvärk. ;) Blev en minst sagt lugn dag på spritfronten igår. Tycker det är gott med vin till maten, men inte ens det blev det igår. ;) Även om inte magen vet vad det är för färg på vinet, så ska det ju vara vitt till fisk. Men vitt... nja... Finns absolut vita viner som är goda, men jag föredrar rött. Får bli bättring till middagen idag. :) Då blir det hel grillad kyckling. 
 
Vädret då? Ja, det är mulet och varmt. Men inget regn. :) Hoppas det kan skina upp till klockan tre idag. 
 
Kramar

Mysig dag

Vilken dag det blev! :) Kanonväder. Supergod mat (sill, grillad lax med tre olika såser och jordgubbar) och trängsel kring bordet. Mellandottern med sambo kom och umgicks en stund. Dessutom landade sonens kompis här lagom till middagen. Och så mor och svärmor förstås. Kärlek. 
 
Var till Wadköping och insöp midsommaratmosfären med gammeltjo och dans kring (höll på att skriva granen;) midsommarstången. Hem och fika, men hur i helskotta kan man missa att köpa kaffe? Hade varken till bryggaren eller kaffemaskinen... Har aldrig hänt förr. Tur att vi har rätt nära till affären. ;)
 
Nu laddar vi för morgondagen och 25-årskalasande. Hoppas att regnet, som sägs vara på väg, hinner passera under natten så att det blir lika fint i morgon. 
 
Kram

Glad midsommar!!

Ja då var det midsommar igen. Kan lova att det blir en lugn sån med "två old ladies in the house". ;) Vi tänkte få lite midsommarfeeling i Wadköping vid lunchtid. Sen blir det gofika här i det gustafsonska hemmet. :) Och superfint väder är det. Tack och lov för det. :) Blir nog lite altanhäng efter fikat. :)
 
Glad midsommar Mona och tack för alla trevliga kommentarer. Hoppas du får en fin helg. 
 
Och självklart glad midsommar till alla er andra också var ni än befinner er. 
 
Kramar

Ny tid hos kuratorn

Fick ett brev från sjukhuset. Blev lite nervös. Kan ju vara vad som helst. Men den här gången var det "bara" ett brev från kuratorn med en ny tid. Skönt. Ska dit nästa vecka. 
 
Nästa vecka ska jag dessutom få massage. Det är min present från äldsta dottern. Hon "tvingade" mig att ringa och boka en tid. Har varit hos henne förut. Hon jobbar nämligen på lymfkliniken också, så hon vet vad man får göra och inte får när det gäller mitt lymfsystem. Känns tryggt. 
 
Nu har jag åter igen tittat på ett avsnitt av "Glamour" med mamma. Segaste serien i mannaminne... Maken och äldsta dottern har dragit till Maxi och handlat. De drömde om att det inte skulle vara så många som handlar så här på kvällskvisten. Vi får väl se...
 
Tittar på Per Morberg och hans matlagning. Just nu gör han krusbärskräm klädd i nattskjorta. Min gamla klasskamrat. Fast då hette han Andersson och bodde i ett höghus i Hökarängen. ;) Nu bor han i ett slott den rackarn. ;) För några år sen var han här i stan och signerade sin nya bok och då passade jag på att gå fram och
prata med honom. Men jag köpte ingen bok... ;)
 
Nu ska jag duka fram jordgubbar. 
 
Kramar
Taggar: Kuratorbesök;

Midsommarväder?

Vilken dag! Vilket väder! Hoppas, hoppas det håller i sig till i morgon. Antar att det inte bara skulle göra mig glad. ;)
 
Har gått runt på stan några timmar. Köpte två par strumpor, men hemma har jag bara ett par. Hur kan ett par strumpor försvinna från affären och hem? Såg ju hur hon la ner dem i påsen... Allt ska då hända mig. ;) Äldsta dottern köpte på sig mycket kläder, men så är det ju rea överallt också. :)
 
Nu sitter vi här hemma och är helt slut. Men det har varit en bra dag. :) Ikväll ska maken och jag iväg och handla inför helgen. Vi ska ha mat till midsommarafton, men också till lördag när vi (äntligen) ska fira dotterns 25-årsdag. Så här blir det kalas två dagar i rad. :)
 
Passar på att önska alla glad midsommar. Kör försiktigt Nettan och hoppas ni får en härlig semester. 
 
Kram

Sommarmat

Har varit iväg och hämtat mamma, så eftermiddagen tillbringade vi i solskenet på altanen. Vilken värme. :) Underbart. Sen var äldsta dottern iväg och handlade. Hon bjöd på färsk kokt potatis, kallskuret, vattenmelon och fetaost. Mums. Under tiden drog mellandottern iväg till svärisarna och tog Harry med sig, så han får springa runt i deras trädgård. Vilka barn jag har. :) Sonen då? Ja, han drog iväg till en kompis och kommer väl hem framåt småtimmarna. :) Och nu blir det jordgubbar. ;)
 
Vädret verkar ju lovande både torsdag och fredag, så det kan nog bli en trevlig midsommarafton med mor och svärmor. 
 
Idag har jag fått hjälp av mellandottern att beställa skal till iPhone från USA. Jag beställde 13 st!!! Jo, det är sant. 13 st!! Totalt kostar de 200 kr. Det är vad man får betala för 1 i butiken. Jag tycker det är kul att kunna byta färg allt efter humör, så det ska bli mig ett sant nöje att bara få frossa i alla skal. ;)
 
Bara maken avslutar sitt snart halvtimmeslånga samtal, så ska vi njuta av svenska jordgubbar med gräddmjölk. :) 
 
Kramar

Fint väder

Vilket väder jag vaknade till i morse. :) Sol och blå himmel! Riktigt härligt. 
 
Igår kväll var jag med äldsta dottern till Marieberg. Skulle inte handla nåt, men hon ville bjuda mig på middag. Kärlek. Men visst blev det lite handlat också. Bland annat tog hon med Harry in i djuraffären så att han fick vara med och välja gosedjur (det blev två;). Sen åkte vi runt för att hitta nånstans att släppa honom. Hamnade vid travbanan. Därefter åkte vi hem. Maken var bjuden till en krog för att se fotboll, men han kom hem i pausen. Fotboll är inte hans grej kan man väl säga. :)
 
Nu ska jag och dammsugaren ta en tur. Sen blir det att fara till Eskilstuna och möta upp brorsan som har mamma med sig. Hon ska vara här i midsommar, lilla gumman. Men först ska jag alltså bjuda upp dammsugaren till dans. ;)
 
Kram

Hurra! Hurra!

Snart är det en till i familjen som har körkort. :) Sonen klarade nämligen teorin idag. :) Grattis till honom. Uppkörningen tror jag heller inte blir några problem, för han känns både trygg och säker bakom ratten. Kruxet är att det blir större konkurrens om bilen bara. ;) Men det är väl inte värre än att han får skjutsa oss om vi ska nånstans. ;)

Idag, när solen skiner, så känns mina leder bättre. Och vad gör man när man känner sig bättre? Jo man sätter fart och städar och fixar av ren glädje. Och hur känns kroppen efter det? Tänk att man aldrig lär sig. Ska det vara så svårt att tillåta sig att ta det lugnt en dag? Knäppa mig. ;)

Har även hunnit prata med mamma några gånger idag. Hon hänger i kan jag lova. :)

Nej tillbaka till alla måsten. 

Kram

Snart midsommar

Snart midsommar, men vi har inte så mycket bokat. Tar dagarna som de kommer. Det får helt enkelt bli lite som det blir. Vi har väl aldrig haft någon riktig tradition utan bestämt med kompisar lite hit och dit. Roligast var nog när barnen var små och vi var ute med husvagnen. Det var faktiskt en tradition vi höll på i många år. Sen sålde vi husvagnen.... Förra året var vi uppe hos släkt och vänner i Ljusne och det var en väldigt rolig och trevlig midsommar. Men som sagt, i år har vi inget planerat. 

Jag fortsätter köra mina tvättmaskiner. Nu är det sängklädernas tur. Skönt att ha allt sånt gjort, så jag slipper det i helgen. 

Och faktiskt... Idag skiner solen! :) Hoppas den kommit för att stanna över midsommar. Allt blir så mycket trevligare då. :)

Nej, nu ska jag fortsätta med vad jag nu höll på med innan telefonen ringde - tre gånger. Får se nu... Jo, jag tror jag stod i tvättstugan när det ringde första gången. ;)

Kramar

Trist dag

Det blev inget bra idag. Fukten sätter sig i mina luftrör och jag har haft ont i leder och huvud. En riktig skitdag med andra ord. Aldrig trodde jag väl att mitt liv skulle bli så här. Bröstcancer är en sak, bestående (vad det verkar) ledvärk är något annat. Känns inte ok att knapra värktabletter i stora mängder heller. Men vad ska jag göra? Hur ska jag överleva dagen annars? Suck. Som sagt, idag hade jag velat stanna i sängen.

Har kört några tvättar i alla fall. Och så har jag plockat (som vanligt). Det är det aldrig någon som märker. Eller?! Alla högar med tidningar, kläder, disk, ja allt sånt som ska plockas undan, det är sånt som försvinner när ingen ser. Men skulle jag låta sånt ligga kvar, ja då skulle det märkas, för högarna växer på sig ganska fort.

Men hallå, vilket bittert inlägg det här blev. Men jag kände för det nu. Ville bara få det ur mig. Och ni har tvingats läsa. Stackars er. ;)

Kramar

Äckliga, äckliga fästingar

Maken väckte mig tidigt i morse och sa att Harry verkade orolig. Han hade tagit bort en fulläten fästing, eller rättare sagt så hade den mer eller mindre lossnat och dunsat ner på golvet. Usch. Så nu blir det något annat fästingmedel än det gröna halsband vi köpte på djuraffären. Det har inte hjälpt ett dugg. Maken skulle köpa droppar idag som vi ska prova. Fy för fästingar. 

I morse regnade det när jag var ute med Harry, men nu är det uppehåll. Ser dock inte ut som att det blir en solig dag med de mörka moln på himlen som jag just nu ser genom fönstret. Vi får väl se. 

Kom på i går kväll när jag lagt mig att det var Tant Grön som du Mona tipsade mig om tidigare. Det slog mig då... typ sent på natten... Ska naturligtvis skriva upp såna tips med tanke på hur glömsk jag blivit. ;) 

Har startat tvättmaskinen. Kan konstatera att tvätten inte tvättar sig själv när man är borta några dagar. Men nu skramlar det och går i tvättstugan. Måste nog bli några maskiner idag i alla fall. ;)

Kram

Tant Grön

Funderade ett tag på vad vi skulle göra idag. Då kom maken på att det stod om ett ställe i Vintrosa i gårdagens tidning. Stället heter Tant Grön, en underbar grön oas där vi kunde sitta ner tillsammans med svärmor och fika. Efteråt gick vi runt och tittade på alla fina växter. Fanns åtskilligt som jag kunde tänka mig att köpa, men det finns ingen plats för mer växter hemma hos oss. Synd. Som gammal blomsterhandlare trivdes svärmor som fisken i vattnet. :) Tur som tokar hade vi med vädret också. :)

Idag känner jag mig hyffsat utvilad efter en natt i min egen säng. Men jag är fruktansvärt stel i lederna nu ett tag. Det värker och det är med mycket vilja (och värktabletter) jag orkar prestera. Vill bara skrika ut min frustration, men det gör man inte. Eller...? Nej, jag väljer att inte beklaga mig. Det blir trevligare för min omgivning då. 

Gick med Harry hem från svärmor. Då träffade vi på en kvinna med ett litet barn, kanske i 2-årsåldern. Harry viftade glatt på svansen och ville fram till kvinnan. Men barnet stod i vägen... Han är nämligen lite osäker på små barn. Tycker de är lite läskiga. När kvinnan sträckte fram handen för att klappa visste han inte till sig av glädje och glömde bort barnet för en stund. Men när barnet gick mot honom, nej, då fick det vara nog. Då var inte kvinnan heller intressant längre. Ja, han är rolig våran hund. :)

Snart kväll igen. Vart i hela friden tar dagarna vägen??

Kramar

Tant Grön
Taggar: Tant Grön;

Regntunga skyar

Men Gud vad det regnar idag. Inget kul alls. Men jag måste inte gå ut, så det är ändå ok. Sitter på bussen som tar mig hemåt igen. Känns bra. Har pysslat om mamma de här dagarna, så hon mådde bra när jag åkte. Fast lite ledsen var hon för att jag var tvungen att åka. Men vi talas vid ofta över telefon. Lilla mamma... Det är inte lätt. Men brorsan har ju semester och kan kvista över till henne när som. :)

Passerar i detta nu på E18 förbi Bålsta. Där bodde vi i nästan 3 år innan vi fick barn. Herregud, 29 år sen vi flyttade dit. Helt sjukt. Tre år senare flyttade vi ut på Mälaröarna (Stenhamra). Det var därifrån vi senare tog vårt pick och pack och flyttade till Örebro. Och det har jag aldrig ångrat  :)

Blev visst lite nostalgisk när jag såg "Bålsta" på skylten. ;)

Nu ska jag nog försöka blunda lite. Stoppar i hörlurarna med Spotify på hög volym, för just nu störs jag av en kvinna bakom mig som pratat i telefon sedan bussen åkte från cityterminalen. Jag kan inte tjuvlyssna heller ;) eftersom samtalet sker på ett främmande språk. 

Kramar

Sömniga

Både mamma och jag är sömniga. Efter natten som gick är det förståeligt. Mamma var lite uppjagad eftersom vi (inte;) skulle till heminstruktören klockan 10. Hur dags behövde vi gå upp för att hinna? HALV TVÅ kom hon upp, tände lampan vid min säng och frågade om det var dags att gå upp. HALV TVÅ!!! Lilla gumman. :) Hon är för gullig. :) Hon kom upp några gånger till, men utan att tända lampan. Så ja, vi är rätt sömniga. ;)

Kramar

Fredag

Man blir minst sagt lite dagvill. Men vi har fått lite gjort idag mamma och jag. Heminstruktören har varit här och sett över hennes hörapparater. Så nu hör hon igen. :) Hon var bra envis, lilla mamsen, att vi skulle gå till heminstruktören. Visserligen jobbar hon i samma hus, men det är ändå lite trixigt med rollatorn och allt. Vi hittade inte dit, men mamma var envis. ;) Till sist ringde jag henne och gissa vad?! Jo hon stod utanför mammas dörr och väntade. Envisa tanter... ;)

Så har vi hunnit med en promenad till Ica. Och så har vi fikat. Nu ligger vi och vilar en stund. Om en stund ska jag koka rabarberkräm. Hur gott är inte det?! :) Mamma gjorde det ofta när jag var liten, så hon blev jätteglad när jag frågade om vi skulle göra det. 

Får se om det blir fotboll ikväll eller om vi hittar nåt bättre på nån annan kanal. 

Kram

Hos mamsen

Nu är jag hos mamma. Vi har fikat och ätit och nu är det "Glamour" på tv. Såg några avsnitt med henne när jag var här senast och jag måste säga att inte har det hänt mycket sen dess. Händer absolut ingenting. Inte undra på att de kunnat sända den serien i så många år och för att hålla skådisarna fortsatt "unga", så har det lyfts både här och där. ;)

Får se vad vi hittat på i morn.

Kramar


På väg - igen

Jag hinner inte mer än hem, så är det dags att åka iväg igen. Den här gången är det Swebus som ska ta mig till cityterminalen i Stockholm. Som tur var så hann jag tvätta igår, så jag har några ombyten med mig. ;) Sitter i alla fall skönt tillbakalutad på bussen med lurarna i öronen och Spotify med min bästa musik i dem. Nice. :)

Får se hur många dagar jag blir hos mamma den här gången. Kanske kan jag få nån att hämta mig i helgen?! ;) Annars går det ju bussar hemåt också. ;)

Solen skiner och det är varmt. Underbart. Kan nån vara snäll och se till att det blir så i helgen också? ;) 

Ja Mona och Barbro, dottern hade VERKLIGEN shoppat. ;) Bilderna ljög inte det minsta. ;)

Kramar

Vad hände?

Vad hände medan vi tog en power nap? Briserade en bomb? Nej visst ja.. Det var ju dottern som kom hem från USA. Och mitt i denna röra har Harry tuppat av. ;)

Arlanda ToR

Klockan är 8 och jag har redan varit vaken i 4,5 timme. Är på väg hem från Arlanda, nu med dottern och hennes dryga 50-kilos packning i bilen. Undrar vad som finns i de tre stora väskorna egentligen? ;) Vad jag vet så hade hon bara en väska med sig dit och den vägde inte 20 kilo en gång. ;) Ska bli riktigt kul att se vad hon shoppat loss på. :)

Några andra planer för dagen har jag inte. Får se när tröttheten slår till. ;)

Kram

Övningskörning

Blev glatt överraskad när dotterns sambo ringde och frågade om jag ville låna deras bil. :) Packade i hund och så sonen vid ratten och drog iväg. Först hämtade vi upp svärmor och åkte och köpte present. Sen drog jag och sonen iväg på en rejäl tur, så att han får träna på olika situationer i trafiken. Blev lite handling i Kumla och lunch på McD Brändåsen. :)

Harry fick springa av sig längs en skogsväg - utan parallella diken... Så han är rätt nöjd han också. :)

Ikväll blir det grillat. Sonen har gjort tzatziki. Och till efterrätt blir det jordgubbar. Mums.

Börjar känna mig piggare igen efter värken i överkäken. Gör ont fortfarande, men inte alls som häromdagen. Däremot har jag riktigt trassligt med andningen nu ett tag. Det tar riktigt ordentligt på både ork och humör. Men jag kämpar på. :)

Kramar

En minuts glädje

Blev så jäkla sur igår. När jag äntligen tittar på en match så blir det fiasko. Heja Sverige! Jo, tjena...

Nu har jag sovit bort irritationen och det är en ny dag. Har redan fått upp sonen. Måste vakna tidigt, för att kunna somna ikväll. I morgon blir det nämligen väckning strax före fyra - på morgonen... ;)

Mellandottern hade några riktigt fina dagar på Gotland i helgen. Hela hennes sambos släkt var samlad. Tyvärr fick hon med sig nån vidrig förkylning därifrån. Så hon ligger däckad där hemma nu. Stackarn. Kryakramar till dig.

Idag ska jag träffa svärmor på stan. Presentköp står på schemat. :)

Kram

Mys

Mysstund. :)

Heja Sverige

Halvtid mellan Sverige och Ukraina. Jag är ingen fotbollsentusiast, men tycker det är lite kul när Sverige spelar i ett mästerskap. Men första halvlek var rätt tam enligt min utsago. Var Sverige med överhuvud taget? ;)

Har i alla fall varit iväg till svärmor nu på kvällen. Hon har ju födelsedag idag hon också. Blev lite fika och så mös hon med Harry en stund. :)

Nä nu är det snart dags för andra halvlek. Hoppas på bättre svenskt spel.

Kram

Blir så glad

Hur kan man bli glad när någon inte svarar i telefon? Jo, för då vet man att personen (äntligen) sökt sig utåt. Min snart 90-åriga mamma har klagat över ensamheten, men nu jädrar verkar hon tycka det är kul att söka upp sina nya grannar. Helt underbart. Då gör det inget att hon inte svarar i telefon. :) Och då vet vi att vi gjorde rätt som flyttade henne till ett äldreboende. :)

Men hörni.. Nu får det väl vara bra med regnandet ett tag va? Blir så jäkla less på skitvädret. Hann precis in med Harry innan värsta regnskuren drog in över stan. Ibland har man tur...

Och idag fyller äldsta dottern 25. 25!! Helt sjukt. Och så är hon inte hemma på sin stora dag. Vet inte heller hur dags jag vågar ringa och gratta. ;) De ligger ju 6 timmar efter oss dessutom. Men på onsdag morgon ska jag och sonen hämta henne på Arlanda. Klockan 6!! Uppstigning i ottan den dan. Sonen ska övningsköra. Nära uppkörning nu...

Snipp snapp snut så var detta blogginlägg slut. :)

Kramar

Mums med glass

Det blev en utflykt till Askersund och glass till både två- och fyrbenta. :)

Söndag

Vad gör man en söndag när det är grått och trist ute? Maken har varit iväg en sväng med Harry till svärmor. Jag har lite tvätt på gång. Men det måste ju finnas NÅT kul att göra?!

Har dock fått tillbaka värken i övergomen. Bara jag kommer åt tanden längst bak hoppar jag högt. Undrar om det är nån infektion? Värktabletter hjälper även mot det. Suck. Jag hade ju samma elände för nån månad sen. Kanske läge att gå till tandläkaren och få det kollat? Men det är ju så svinigt dyrt bara...

Nu låter jag gnällig igen. Ändå är jag inte den gnälliga typen. Jag biter ihop tills det inte går längre. Men nån gång blir det för mycket även för mig.

Kramar

Kväll igen

Hur fort går dagarna egentligen? Det är redan kväll och vi har inmundigat makens spagetti carbonara. Mycket gott. :) Till efterrätt serverades svenska jordgubbar med mjölk och grädde. Det gick ner det också. ;) Dags för promenad med Harry strax. Denna gång håller vi nog oss i stan. ;)

Äldsta dottern ringde från USA för några timmar sen. Hon verkar ha det så himla bra. Igår var de på tivoli och idag skulle de in till Boston och (antagligen) shoppa lite till. ;) Tänk förresten vad billigt man ringer idag. Hon ringer via Viber och då är det ju gratis och det låter lika bra som om hon skulle sitta bredvid mig och prata. Sjukt. :)

Nej, go vänner och alla andra jag känner... Nu ska jag ta kväller tror jag. Känner mig lagom mör i kroppen.

Kramar

Skitig hund

Var ute och gick med Harry längs en skogsväg nu på förmiddagen. På båda sidor om vägen är det diken... Ni fattar va? ;) Harry såg inte så mysig ut och luktade inte så gott efteråt. Men då åkte vi iväg så att han fick bada. Så nu har vi en renare hund igen. ;)

Får se om vi hittar på nåt senare. Hade tänkt gå ut och käka ikväll, men vi sparar det till en kväll när solen skiner och man kan sitta ute. Kan bli många såna kvällar i sommar om vi har tur. :)

Kram

Blir han nåt renare i det skitiga åvattnet egentligen? ;)

För de har tagit studenten....

Örebros studentkalas. :)

 

 

 

Studenternas dag

Blev väckt tidigt i morse, men inte av väckarklockan. Nej, den här gången var det nybakade studenter som gick gatan fram. Kan tro att champagnefrukosten skvalpade i magen, för det lät väldigt mycket om dem. :) Kan bara lyckönska dem denna fina sommardag och hoppas att de minns lite av den i morgon. ;)

Men vilket väder hörni!! Ser riktigt somrigt ut igen. Vilken lycka för alla studenter - och mig. Blir på så himla gott humör. :)

Låg och pratade igår kväll, maken och jag. Bara nästa vecka kvar, sen är det midsommarveckan och sen är det bara några veckor tills han har semester. Sen är vi inne en bra bit i augusti.... Är det bara vi som känner så, men går inte sommarmånaderna mycket fortare än alla andra månader?! Det är så mycket man vill göra och hinna med. Man planerar och drömmer. Det är mycket som ska hinnas med på kort tid. Så står man plötsligt där på andra sidan sommaren och undrar; Vad var det egentligen som hände? ;)

Nu ska jag försöka dra igång den här dagen. Får se vad det blir.

Kramar

Helt slut

Nu har vi "gjort" marknadsafton, maken och jag. Kul aktivitet som drar mängder av folk. Efter en halvtimme hade jag riktigt ont i ryggen och magen skrek efter mat. Det fick mitt tålamod att tryta ordentligt. Jag fattar inte att jag aldrig lär mig; Jag ska INTE vistas bland så mycket människor, för jag blir bara så jäkla irriterad när jag måste kryssa mellan dem. Det går bra en stund, men sen vill jag bara hem. ;) Hur som helst, så käkade vi jättegod kycklingsallad med bulgur på Bara Vara. Kan varmt rekommenderas. :)

Annars så har ryggen varit ok idag. Inte bra, men bättre än igår. ;)

Fick samtal från jobbet idag också. Hon ville höra hur det var med mig. Gulligt. :) Hon berättade att övertalig personal på tidningen kommer få möjlighet att anställas av ett bemanningsföretag. Men om man ska kunna anställas så måste man väl vara frisk?! Eller?! Vi bestämde att jag ska vänta med att "visa upp mig" för bemanningsföretaget, så att jag får chans att visa upp mig som en frisk person. Låter väl som en bra idé?! ;)

Nej, nu blir det tv-soffan.

Kramar

Sol och värme

Idag är värmen tillbaka igen. Men så är det ju marknadsafton ikväll också. De brukar nämligen gå hand i hand. Blir väl en tur på stan framåt kvällningen. Det är liksom ett måste även om man inte köper nåt.

Skulle egentligen till kuratorn idag, men hon är sjuk, så det blev inställt. Då blev det en lucka i "schemat". Vad ska jag göra av den? Blir väl en promenad med Harry kan jag tro.

Konstig dag idag. Igår var maken ledig, så det kändes som söndag. Men idag är det torsdag... Snacka om förvillande. ;)

Nåväl. Nu ska jag ta min värkande kropp och försöka göra nåt vettigt av den här dagen.

Kram

Sommarmat

Nationaldagsfirande i det gustafsonska hemmet.

Städdag

Egentligen ska det ju firas idag, men hos oss har vi städdag istället. Maken har hållit på i flera timmar. Själv har jag mest sprungit omkring. Men lite har jag ändå försökt göra. Ryggen är inte bra, långt därifrån, men med värktabletter är den hanterbar. Har i alla fall klippt klorna på Harry. Behövdes kan jag lova. Lät klonk, klonk... när klorna nuddade golvet. Nu låter det nästan ingenting.

Det här är det andra blogginlägget jag skriver idag. Nej, lugn... Du har inte missat det förra. Hade nästan skrivit klart det förra på mobilen när den ringde... Det brukar gå bra, men inte idag. Hela inlägget gick upp i rök. Det var äldsta dottern som ringde från USA, så det var förlåtligt. ;)

Nu ska vi åka ut till det stora köpcentret. Måste handla hårvax. Det finns bara där, tro mig, för jag har säkert varit inne hos alla frisörer i stan och kollat. Måste även handla mat. Svärmor kommer hit och käkar ikväll.

Ikväll åker mellandottern och hennes sambo till Gotland. Hoppas de får några fina dagar där med både dop och studenten. Känns lite tomt när båda döttrarna är borta. Är så van att ha dem nära.

Pratade med mamma nu på förmiddagen. Hon lät glad och berättade om sina nya vänner på sitt nya boende. :)

Kramar

Framme

Har precis pratat med dottern som kommit fram till hotellet i Boston. Allt har gått bra. Skönt. Kan inte fatta att det är precis 24 timmar sen jag lämnade av henne vid tåget.

Var ute med Harry tidigare ikväll. Var tvungen att gå ut i regnet för det slutade aldrig. Harry blev blöt, men inte jag. För jag hade paraply.

Snart dags att sova.

Kram

Borta

Vart tog den här dagen vägen? Kände mig bättre i ryggen i morse. Duschade och så kom mellandottern. Hon hade huvudvärk och mådde illa efter en smäll mot pannan. Ringde vårdupplysningen och fick beskedet att vi skulle åka till akuten. Stämplade in bilen på parkeringen 12.22 och ut - 16.08. Suck. Läkarbesöket tog fem minuter. Resten av tiden satt vi i väntrummet. Och så såg allt bra ut med dottern. Det var ju positivt i alla fall, men jäkligt segt att vänta. Och jag är vrålhungrig!! Och nu är det kväll. Dagen bara försvann.

Nu ska vi äta och klockan är snart fem. Blir ingen träff på Märtas för min del. Hoppas ni får en trevlig stund tillsammans Mona.

Kramar

Jag vill följa med

Snart ska vi skjutsa äldsta dottern till tåget. Hon flyger till USA i morgon bitti. Jag vill också... ;) Hon och kompisen (som hon träffade när de var där som au-pair för 5 år sen) ska åka till Boston och uppleva gamla minnen. Det riktigt suger i min USA-tarm... ;) Maken och jag var och hälsade på henne i december det året hon var där. Sen var vi över hela familjen på sommaren strax innan hon skulle hem. Då fastnade jag verkligen för USA. Det finns så mycket att se och uppleva där. Nån gång ska jag dit igen. :)

Maken är iväg med jobbet över natten. Då brukar jag komma i säng sent. Brukar bli fast framför tvn. Kul att kunna zappa själv mellan alla (dåliga) program.

Tack för alla tips Mona. Tabletterna tar jag dagligen ändå, så där har jag inget att hämta. Vetekudden har jag helt glömt bort. Den får jag ta fram och värma. :) Men jag tror det känns lite bättre i ryggen nu faktiskt.

Kram

Tuuut

Visst ja. Första måndagen i månaden och klockan är 3. Då tjuter larmet över hela stan. Först funderar man, men på bråkdelen av en sekund går det över i lättja. Hur skulle man exempelvis reagera om larmet tjöt en onsdag?! Gå in, stänga dörrarna och sätta på radion? Eller skulle man skita i det då också?

Annars så har vi riktigt skitväder här. Riktigt skitväder alltså! Funderar på att gå i ide tills sommarvärmen kommer tillbaka. :)

Går omkring i lägenheten. Måste hålla ryggen igång. Men så fort jag böjer mig det minsta framåt så är någon framme med kniven. Tur att jag har mina älskade ungar, som jag vet ställer upp om de har tid. Så dagens uppdrag fixar sig ändå. Tack. :)

Nu ska jag göra mig en latte. Då blir man alltid lite gladare. ;)

Kram

Måndag

Dags att skriva nytt inlägg. Tänk att det kan kännas så olika att skriva. En del dagar känns det bra, andra mindre bra. I dag är en skitdag på ren svenska. Blir så förb... (Nej. Jag lägger inte ut din kommentar. Bara så du vet. Nån jävla måtta får det väl ändå vara!!!)

Ryggen värker. Skär som knivar nere i ländryggen. Och jag som har så mycket på agendan idag. Blir ingenting av det. Jag avskyr att ställa till det för andra, men idag var jag tvungen att be om hjälp. Sorry.

Ska se om ryggen klarar att sitta ner framför datorn. Behöver skriva lite till kursen. Det var länge sen nu.

Ja Mona, jag har antecknat att det är caféträff i morgon. Får se hur jag mår. Om ryggen känns ok kanske jag kommer.

Kramar

Aj min rygg

Stel som en pinne var jag i morse när jag klev ur sängen, så för att väcka ryggen till liv igen har jag lagt mig på spikmattan. Hoppas den blir bättre av det.

Vaknade inatt. Låg på mage. Gjorde skitont i högra armhålan när jag hostade?! Riktigt ont alltså. Det är ju den sidan de tagit mina lymfkörtlar. Men nu är det onda borta. Nu sitter det i ryggen istället. Suck.

Där ute har molnen plötsligt spruckit upp. Solen tittar fram en kort stund. Det gör mig glad. Men det är kallt och blåsigt. Brrr... Är det tidig höst eller?!

Hmm.. Känner en liten doft... Ingen vidare doft. Snarare en äcklig lukt. Den kommer från Harry. Ni fattar va?! Vad har han ätit?

Pratade med mamma i morse. Hon lät glad. Skulle få besök idag. Hon återkom till ett tragiskt brev hon fick för några veckor sedan. Ett brev som var fyllt av ljug och påhitt. Tanken med brevet var väl att sänka mamma, men min mamma är starkare än så. Brevskrivaren hoppades väl på respons, men möttes av tystnad - vårt starkaste vapen. Så tji fick du, för jag vet att du läser min "B-logg".

Kram

Lika kallt som i julas?!

Men Mona, det är alltså lika kallt idag som det var i julas?! Låter helt sjukt. Trodde det var sommar nu. Då ska det vara soligt och varmt. Men, men... De hade ju fått en decimeter snö i norra Sverige häromdan. Så det är väl bara att ta fram julgranen igen då. ;)

Har i alla fall varit iväg en sväng till svärmor och fikat. Lika gott som vanligt. Då fick hon träffa Harry och prata bort en stund. :)

Nu ligger jag här på soffan och slappar. Vid min sida ligger sonen. Maken är och handlar. Han tog med sig pantflaskorna också. Hade en hel säck med flaskor plus en extra kasse samt en drickaback, så det blir några kronor. Äldsta dottern tog med sig Harry och åkte till en kompis. Blir så tomt utan honom - Harry alltså. ;)

Kvällen är här. Snart dags för middag. Vad har jag gjort idag egentligen?! I alla fall så har det varit en bra dag. :) Och bättre blir den när Martin Stenmarck är på tv:n ikväll. ;)

Kram

Lördag

Vad ska vi göra idag? Har inga planer alls. Men det brukar ge sig. Att döma av vädret så är jag inte sugen på någon längre promenad i alla fall; blåst, kallt och mulet.

När vi varit och badat med Harry igår och varit hemma nån timme började han skaka. Jag trodde han frös, men så kom äldsta dottern på att han kunde vara kissnödig eftersom han får i sig mycket vatten när han simmar med pinnar i munnen. Jag klädde på mig och sprang ut med honom på en gång och på första gröna plätt blev det stopp i minst 20 sekunder. Trodde att han aldrig skulle sluta kissa. Lilla killen.

Någon som såg Lets Dance igår? Visst var de duktiga? :)

Nu ska jag slå en pling till mamma. Hon tycker det är så kul när hon får prata. Hon älskar att prata. Men så sitter hon ju ensam för det mesta också, så det är klart att det är kul när någon ringer.

Kramar

Badpaus

På vägen hem från Nora stannade vi till så att Harry fick bada och göra sig av med lite energi. Första gången som han hoppade i från bryggan och fattade att han skulle simma mot land för att komma upp. :)

Kram

Svinkallt och blåsigt

Har promenerat med Harry i Nora i väntan på att äldsta dottern skriver på sitt anställningskontrakt. Jo, hon fick jobbet som nämndsekreterare! :) Stolt mamma. :)

Men jädrar vad det blåser. Bara 8 grader varmt dessutom. Brr. Blev en kort promenad längs stranden. Inget skönt alls. Inte heller sugen på någon Noraglass i den här kylan. Skönt då att ha bilen att krypa in i. Det där kaffet du packat ner Mona behöver du nog för att hålla värmen om du ska vara ute hela dagen i den här kylan. ;)

Annars vet jag inte mycket om innehållet denna fredag. Sonen ska iväg på fest ikväll, så det kanske blir någon hämtmat. Det är väl final i Lets Dance ikväll?? Det blir ju spännande. Molly eller Anton? Vet faktiskt inte. De är så himla duktiga båda två. Bra att det blev de två i finalen, för de har varit bäst hela vägen.

Kram

Blåsigt och gråkallt över Norasjön.